Heren 1 Sliedrecht Sport 2017-2018 op één positie na rond

22-05-2017 - Sliedrecht

Heren 1 Sliedrecht Sport 2017-2018 op één positie na rond
Sliedrecht Sport heeft wederom vijf spelers weten vast te leggen voor haar hoogste mannenteam. De teller komt daarmee op tien. Er wordt nog naar één versterking van buiten gezocht. Tristan Keijzer en Eargenell de Cuba nemen afscheid de blauw-witten.
Het nu vastgelegde kwintet betreft louter bekende gezichten. Spelverdelers Niels Vermeulen en Daniël van Helden starten komend seizoen in De Basis; net als middenaanvallers Ian de Bus en teamcaptain Michael van Leeuwe. Ruben van der Leeden schuift door van de reservebank naar de liberopositie. Eerder werd al bekend dat ook passer-lopers Yorick de Groot en Albert Stek en diagonaal-spelers Gerard Baan en Carl Zwijnenburg komend seizoen wederom in actie te zien zullen zijn.
Talentvolle jongens
Naast aanwinst Bart Yark (passer-loper) is Trainer-coach Paul van der Ven nog op zoek naar één externe aanvulling voor het team. “Daarmee komen we dan op elf spelers, waardoor we ruimte houden om talentvolle jongens uit Heren 2 ervaring op te laten doen bij het team”, licht Van der Ven toe. “Vorig seizoen zijn we als gedeeld tweede geëindigd in de Topdivisie. Erg mooi dat we nu het merendeel van dat succesvolle team hebben kunnen behouden voor het eerste seizoen in ons nieuwe onderkomen, De Basis.”
Arubaan
Wie dat niet gaat meemaken is Eargenell de Cuba. De diagonaal moest al een groot deel van afgelopen seizoen aan zich voorbij laten gaan, vanwege zijn studie. Nu heeft hij de keuze gemaakt om zich daar volledig op te concentreren. De geboren Arubaan speelde twee seizoenen bij Sliedrecht Sport. Ook libero Tristan Keijzer, vorig seizoen overgekomen van Next Volley, is volgend jaar niet te zien in het tenue van hoofdsponsor Rabobank. Hij wil zijn carrière vervolgen als passer-loper, maar daarvoor is binnen het Sliedrechtse team geen plaats meer.
Foto: 9 van de 11 spelers van Heren 1 Sliedrecht Sport gaan volgend seizoen door. Foto: Rick den Besten 
Bekijk andere publicaties