Ingenieursbureau Pentacon breidt uit met vestiging in Vianen

11-02-2020 - Vianen

Het ingenieursbureau Pentacon heeft een tweede vestiging geopend. De nieuwe centrale locatie in Vianen maakt het mogelijk om opdrachtgevers uit alle delen van Nederland te bedienen en vaker samen te werken met technische hogescholen en universiteiten.

Pentacon werd in 2000 in Haarlem opgericht en heeft in de laatste decennia industriebreed naam gemaakt. Niet alleen op het gebied van machinebouw en special tooling, maar ook binnen de offshore-industrie en ruimtevaart. “We ervaren steeds vaker dat opdrachtgevers uit andere delen van Nederland een samenwerking met ons willen aangaan”, zegt Adri Copier die samen met Rob van der Vaart en Damy van Nuissenburg de driekoppige directie van de nieuwe vestiging vormt. “We waren altijd al in het westen vertegenwoordigd, maar steeds meer opdrachtgevers vanuit andere regio’s doen een beroep op onze kennis en expertise. We zijn een flexibele organisatie en werken zowel in-house als op locatie aan technische projecten. Dan is het praktisch om in de buurt van onze opdrachtgevers te zitten.”

Om die reden heeft Pentacon een tweede kantoor op De Limiet 15d in Vianen geopend; de officiële opening volgt in maart. “Vanuit Vianen kunnen we een groot deel van Nederland eenvoudig bereizen”, voegt Adri toe. “Dit scheelt reistijd voor onze collega’s die hierdoor meer flexibiliteit hebben en er snel geschakeld kan worden binnen de projecten.  Allemaal voordelen die de voortgang van projecten verspoedigen. Daarnaast zijn er in het midden van het land veel machinebouwbedrijven gevestigd, een van de branches waarin we actief zijn.”

Studenten
Daarnaast maakt de gunstige ligging op bedrijventerrein De Biezen pal aan de A27 en de A2 een samenwerking met hogescholen en universiteiten makkelijker. “Er is een goede busverbinding naar onze nieuwe locatie. De afstand naar Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam en zelfs de TU Delft of TU Eindhoven is goed te doen. We hopen op die manier stagiaires en afstudeerders aan te trekken. Ook wij hebben last van de krapte op de arbeidsmarkt; een centrale locatie vergroot de vijver met potentiële collega’s.”

Nieuw team
Voorlopig bestaat de nieuwe vestiging uit een kantoor in het Handelscentrum. Adri stelt de komende maanden een nieuw team samen dat daar komt werken. “We bieden dezelfde dienstverlening aan als onze hoofdvestiging en werken nauw samen met onze collega’s in Haarlem. Tevens blijven we de R&Idea facility gebruiken voor prototypes het testen van onze ideeën.”

Bekijk andere publicaties