Kern Dames 1 Sliedrecht Sport 2018-2019 bekend

23-04-2018 - Sliedrecht

Kern Dames 1 Sliedrecht Sport 2018-2019 bekend
Aan de vooravond van de finale om het landskampioenschap krijgt de Dames 1-selectie van Sliedrecht Sport voor komend seizoen vorm. “We zijn goed op weg”, aldus trainer-coach Vera Koenen. “Vanzelfsprekend willen we met een nóg weer wat sterker team het nieuwe seizoen ingaan.” 
In 2018-2019 mag het Sliedrechtse publiek zich in De Basis wederom verheugen op de inzet van spelverdeelster Ana Rekar, libero Florien Reesink en passer-lopers Esther Hullegie, Fleur Savelkoel en Christie Wolt. Passer-loper Carlijn Oosterlaken neemt afscheid, net als spelverdeelster Lisa Vossen. Zij wordt vervangen door Sarah van Aalen, die overkomt van het Talentteam. In de technische staf neemt Erik Koppelaar na dit seizoen afscheid.
Versterking
“Met Sarah voegen we hét talent op het gebied van spelverdeling aan onze selectie toe”, licht Koenen de keuze toe. “Ik ben daar erg blij mee. Een versterking voor Sliedrecht, maar ook een goede stap voor haar om nog niet naar het buitenland te gaan.” De 18-jarige Van Aalen speelde tot haar 15e bij Trivos in Wijchen en maakte daarna de overstap naar het Talentteam Papendal/Arnhem, waar ze twee jaar in de selectie speelde. Ze is ook de spelverdeelster van Jong Oranje.
Van Aalen: “Na twee jaar bij het Talentteam gezeten te hebben, was het tijd voor een volgende stap. Ik ben super blij dat ik deze stap bij Sliedrecht kan maken. Sliedrecht Sport is een club met heel veel sfeer, een mooie hal en veel publiek. Ik heb er veel zin in en hoop dat we ook in het nieuwe seizoen prijzen gaan pakken.”
Biomedical Engineering
Met enig weemoed wordt afscheid genomen van Oosterlaken en Vossen. “Na vijf jaar Sliedrecht Sport doe ik bewust een stapje terug in het volleybal”, aldus Lisa Vossen. “Komend jaar studeer ik af in Biomedical Engineering en daarvoor wacht nog een stage in de V.S.. Ik heb dus even alle focus nodig op m’n studie.” Vossen blijft wel volleyballen, maar dan bij VCN uit Capelle aan den IJssel, dat uitkomt in de Topdivisie.
Alles meegemaakt
Ook Carlijn Oosterlaken neemt afstand van het eredivisievolleybal. “Ik heb in mijn seizoen bij Sliedrecht Sport alles meegemaakt wat ik mee wilde maken: Champions League, bekerwinst en straks hopelijk het landskampioenschap. De combinatie met wonen en werken in Apeldoorn is echter wel een pittige. Vanwege de twijfel of ik de toewijding die Sliedrecht Sport verdient nog een jaar kan opbrengen, heb ik besloten om te stoppen.”
Bekijk andere publicaties