Kijkje in de toekomst voor afdeling Midden-Holland

11-04-2019 - Amsterdam

Met futurist/trendwatcher Richard van Hooijdonk had afdeling Midden-Holland een prikkelende spreker in huis gehaald voor de ledenbijeenkomst van woensdag 10 april. Aanhaken bij ontwikkelingen want later inhalen gaat niet, was de boodschap.

Papa’s Beach House in Hoofddorp was de lekker relaxte locatie die afdeling Midden-Holland had uitgezocht voor de eerste ledenbijeenkomst van het jaar. Maar het verhaal van de enthousiaste spreker Richard van Hooijdonk zal de aanwezigen niet echt een superrustig gevoel hebben gegeven. De futurist/trendwatcher schetste de toekomst van het bedrijfsleven in het algemeen, en de bouw in het bijzonder.

De robots komen

Om bij te kunnen blijven bij alle technologische ontwikkelingen, zoals robotisering, zullen bedrijven moeten veranderen; ook in de bouw. Zo noemde hij het voorbeeld van de metselaar. “Een beroep dat er over tien jaar niet meer is, overgenomen door robots”, is zijn overtuiging.
Niet alleen traditioneel bouwen zal veranderen, ook gebouwen zelf. Dat worden Smart Buildings, barstensvol technologie, elektronica en sensoren. Om met die ontwikkeling te kunnen meegaan en zulke gebouwen te kunnen leveren, ontkomen traditionele bouwbedrijven er niet aan om te gaan samenwerken met startups, universiteiten en andere innovatieve bedrijven.

Lees meerBekijk andere publicaties