Knut Are Høgberg nieuwe CEO Odlo

24-07-2018 - Leusden

Knut Are Høgberg is sinds half juli de nieuwe CEO van het Noors/Zwitserse sportswearmerk Odlo, dat een Nederlandse vestiging heeft in Leusden. Høgberg was al de COO en vice-CEO bij Odlo en volgt Christophe Bézu op.

Knut Are Høgberg (45) werkt sinds 2015 bij Odlo en heeft vele Jaren ervaring in strategisch management en het leiden van operations. Na zijn afstuderen aan de Noorse School of Management ging dhr. Høgberg in 1996 aan de slag bij de consumentenpraktijk van de Boston Consulting Group. In 2007 begon hij als CFO bij het Noorse outdoor- en werkkledingmerk Helly Hansen, waar hij een leidende rol had in de strategische en operationele ommekeer van dat bedrijf. In 2013 trad hij aan hij als COO en mondiale directeur Retail voor Helly Hansen, zijn tijd verdelend tussen de hoofdkantoren in Oslo en Seattle.

Odlo’s Nederlandse kantoor is gevestigd in Leusden. Høgberg zal Odlo leiden vanuit het hoofdkantoor in Hünenberg, Zwitserland.

Christophe Bézu keert, zoals gepland bij zijn aantreden als CEO in 2015, terug naar Odlo’s Raad van Bestuur, waar hij een positie als adviseur gaat bekleden. Dhr. Bézu is met Odlo sinds zijn aantreden met groeiend succes teruggekeerd naar de sportieve roots van het merk. Het heeft een fase van duurzame groei ingeluid en dankzij een nieuwe visie, die focust op innovatie en prestatie en het moderniseren van het businessmodel, heeft Dhr. Bézu het bedrijf klaargestoomd voor de toekomst.

Bekijk andere publicaties