Lara Aknin wint Erasmus Universiteit-award ‘Geluksonderzoek’

22-11-2017 - Rotterdam

Lara Aknin wint Erasmus Universiteit-award ‘Geluksonderzoek’

Persbericht en -uitnodiging: 3e Ruut Veenhoven Award naar Lara Aknin

 

Geld spenderen aan anderen maakt mensen gelukkig

De derde Ruut Veenhoven Award voor geluksonderzoek is door de jury toegekend aan dr. Lara Aknin uit Vancouver voor haar onderzoek betreffende de relatie tussen geluk en geld uitgeven. De award wordt op 28 november uitgereikt op de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

De Ruut Veenhoven Award is een prijs die wordt toegekend door de Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO) ter ere van Emeritus ‘geluksprofessor’ prof. dr. Ruut Veenhoven (1942); initiatiefnemer van de World Database of Happiness en redacteur van de Journal of Happiness Studies. De award streeft er naar hoogstaand onderzoek op het gebied van geluksstudies door een recent gestarte, veelbelovende wetenschapper te stimuleren en belonen.

Moeilijke keuze

Dit jaar is Lara Aknin als winnaar uit de bus gekomen uit vele inschrijvingen. “Het niveau van de inzendingen lag erg hoog”, aldus voorzitter van de jury, professor dr. Justus Veenman. “Het was moeilijk een keuze te maken. Aknin presenteert een mooie, relevante onderzoekslijn op hoog niveau. Deze geeft inzicht in wat er werkelijk toe doet op haar onderzoeksterrein. Veelbelovend werk.”

Geld uitgeven

Uit divers onderzoek is al gebleken dat er nauwelijks een verband bestaat tussen de hoogte van het inkomen en het gepercipieerde geluk. Lara Aknin’s onderzoek draait erom of geld uitgeven wel gelukkig maakt. Haar onderzoek toont aan dat het spenderen van geld aan een ander gelukkiger maakt dan het besteden van geld aan jezelf. Het blijkt hier om een universeel principe te gaan.

Lara Aknin is Assistant Professor in Psychology aan de Simon Fraser University in Vancouver, Canada.

Over EHERO 

Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO) is het multidisciplinaire kennis- en onderzoeksinstituut op het gebied van geluk van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Doel is bij te dragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen. Naast fundamenteel onderzoek over de determinanten en effecten van geluk richt EHERO zich op de verspreiding van kennis over geluk door toegepast onderzoek, congressen, workshops, advies en executive opleidingsprogramma’s. EHERO is bovendien de beheerder van de World Database of Happiness, de grootste database van het wetenschappelijk onderzoek naar geluk ter wereld.

EHERO onderneemt deze activiteiten om mensen en organisaties, zowel overheden, bedrijven als (semi)publieke instellingen in staat te stellen beter geïnformeerde keuzes te maken. Zie voor meer informatie: www.eur.nl/ehero.

Niet voor publicatie:

PERSUITNODIGING

De derde editie van de Ruut Veenhoven Award wordt op 28 november 2017 door prof. dr. Ruut Veenhoven uitgereikt aan dr. Lara Aknin. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Programma

14.30 – 17.00 uur: met voordrachten van onder andere Prof. Dr. Ruut Veenhoven en dr. Lara Aknin. Aansluitend borrel.

Locatie

Erasmus Paviljoen, campus Woudestein (burgemeester Oudlaan 50), Erasmus Universiteit Rotterdam.

Voor aanmelden, meer informatie en/of interviewverzoeken neemt u contact op met:

Havana Orange

Rick van de Weg

rwg@havanaorange.nl

06-557 202 91

Bekijk andere publicaties