Ledenbijeenkomst afdeling Amsterdam: terugblikken en vooruitkijken

27-11-2020 - Amsterdam

ok online activiteiten kunnen levendig zijn. Afdeling Amsterdam bewees dat woensdag 25 november met de digitale ledenbijeenkomst.

Zoals wellicht te verwachten waren er minder deelnemers dan bij de fysieke bijeenkomst van september in de JC Arena. Maar met dertig inloggers was de digitale ledenbijeenkomst van afdeling Amsterdam behoorlijk goed bezocht. Mooier dan dat aantal was de interesse in de onderwerpen die de revue passeerden. Vooral bij de presentaties over emissieloze logistiek hadden de leden veel vragen.

BouwAcademie en CAO

Voorzitter Martin Eman trapte de bijeenkomst af met een kort welkomstwoord, een terugblik op het tumultueuze jaar. Hij benadrukte dat corona de fysieke bijeenkomsten onmogelijke maakt maar dat de belangenbehartiging onverminderd door gaat. Vincent Zijlstra, Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Randstad Noord, lichtte de leden vervolgens in over BouwAcademie Amsterdam. Hij vertelde over de samenwerking tussen bouwbedrijven, onderwijsinstellingen en gemeente en hoe die tot een eigen vakschool voor de bouwbranche heeft geleid. Een plek waar alle bouwopleidingen onder een dak worden verzameld. Aansluitend ging Erik Tierolf van Bouwend Nederland in op de nieuwe CAO. Hij zette de schijnwerper onder meer op de zwaar werkregeling en het protocol Samen veilig doorwerken.

Lees meerBekijk andere publicaties