Level 42 op de BigRoll Baffin tijdens de Wereldhavendagen

18-08-2017 - Rotterdam

De zaterdagavond van de Wereldhavendagen is zoals vanouds het muzikale hoogtepunt van dit driedaagse maritieme festival. Ter ere van de 40e editie van de Wereldhavendagen is het avondprogramma nog groter, spectaculairder en meeslepender dan ooit. Wereldsterren zoals Level 42, Balkanopolis en onze eigen Nielson treden dan op aan boord van het 173 meter lange speciale ladingschip BigRoll Baffin, dat voor de gelegenheid midden op de Nieuwe Maas naast de Erasmusbrug ligt.

In het kader van het thema ‘Werelds!’ zijn de muzikanten vanuit alle windrichtingen afgereisd naar Rotterdam om wereldse klanken op de Nieuwe Maas ten gehore te brengen. Het publiek wordt die avond door Kuenta i Tambu in het juiste ritme gebracht. Deze Afro-Caraïbische band geeft een waanzinnige show, die op traditionele Caraïbische muziek en Europese dance is geïnspireerd. De slagwerkgroepen Alaor Soares, Oké Senè en de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers gaan vervolgens op het podium een opzwepende muzikale strijd met elkaar aan, als klap op de vuurpijl volgt een waanzinnig optreden van de Marinierskapel en Balkanopolis – bekroond tot een van de mooiste mannelijke stemmen uit de Balkan. De daverende slotact wordt verzorgd door de Britse jazzfunk-groep Level 42. Zij scoorden in de jaren 80 hun grootste hits met nummers als “Lessons In Love”, “Running In The Family” en “Heaven In My Hands”.

Van ‘eigen bodem’ treden onze sterren Nielson, bekend van zijn grote hit ‘Sexy als ik dans’, Fuse en de Rotterdamse Sabrina Starke op. Veel van de artiesten worden ook muzikaal begeleid door de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Naast de muzikale hoogstandjes kunnen bezoekers gedurende het gehele programma van een spectaculaire vuurwerk- en lichtshow genieten, die vanaf de BigRoll Baffin en andere schepen wordt verzorgd.

Het muzikale en visuele spektakel is op zaterdag 2 september van 21:00 tot 22:45 uur gratis te bezoeken én te zien vanaf de Holland Amerikakade, Willemskade en de Erasmusbrug in Rotterdam.

De Wereldhavendagen wordt jaarlijks in het eerste weekend van september gehouden en trekt daarbij honderdduizenden bezoekers. Het is dit jaar de veertigste editie van dit evenement. Naast de schepen, zijn veel activiteiten op de kades en in het water rond de Erasmusbrug georganiseerd. Ook wordt mogelijkheid geboden om op excursie te gaan, om diverse bedrijven dieper in de haven van dichtbij te bekijken. Het programma van de Wereldhavendagen is te vinden op www.wereldhavendagen.nl.

Bekijk andere publicaties