Levendig COP-overleg in Amsterdam

30-05-2018 - Amsterdam

Met onder meer de CAO, de AVG en de instroom op de agenda hadden de P&O-professionals van de afdeling Amsterdam dinsdag 29 mei weer een nuttig COP-overleg.

Kennis delen, ervaringen uitwisselen en nieuwtjes en informatie vergaren, de P&O-professionals in de regio Amsterdam hebben er veel baat bij. Vandaar dat de bijeenkomst van dinsdag 29 mei weer bol stond van de levendige discussies, en misschien best wel een half uurtje langer had mogen duren. Er stonden dan ook een paar interessante punten op de agenda. De CAO uiteraard, met ondermeer de loonsverhogingen maar ook de modernisering. Daar gaat Bouwend Nederland in september ronde tafelgesprekken voor organiseren met de directeuren van de lidbedrijven. “Maar het is ons vakgebied dus daar leveren we ze graag input voor”, waren de professionals het eens. Dus wordt het COP-overleg vóór de ronde tafelsessies gebruikt om punten aan te geven die de P&O-functionarissen belangrijk vinden als het gaat om de modernisering van de CAO.

AVG-vraagstukken

Ook de AVG blijft voer tot discussies opleveren. En vooral ook heel veel vragen. Want er zijn immers nog best wel wat onduidelijkheden over wat moet en he dingen moeten. Vooral slimme hulpmiddelen zijn welkom, want voldoen aan de regels blijkt erg veel tijd en moeite te kosten. Gelukkig konden de deelnemers aan het overleg elkaar hier en daar voorzien van handige ‘AVG-life-hacks’.

Instroom

Veel verrassender dan de collectieve AVG-strubbelingen was de discussies over de instroom. Niet elk bedrijf ervaart namelijk dezelfde problemen met het vinden van geschikte mensen. Zeker als het om inhuur gaat blijkt het voor sommigen goed te doen te zijn kwalitatief goede en niet al te prijzige zzp’ers en andere tijdelijke krachten te vinden. Voor het gros is het echter wél een lastig verhaal, vandaar dat er uitgebreid werd gesproken over onder meer de inzet van statushouders. Het aanbod is immers heel behoorlijk maar zaken als taal en de VCA-eis willen nog wel eens een dempel opwerpen. Ook over dit onderwerp konden de P&O-functionarissen veel ervaringen uitwisselen en tips geven over wat wel en niet werkt.

Bekijk andere publicaties