Libratone brengt AirPlay 2 ondersteuning voor speakers

06-06-2017 - Kopenhagen

AirPlay 2 – een ‘game changer’ op audiogebied

 

Apple heeft het nieuwe AirPlay 2 en iOS 11 besturingssysteem geïntroduceerd tijdens de jaarlijkse World Wide Developers Conference (WWDC). Libratone is trots te kunnen melden dat het wereldwijd een van de eerste audiomerken is die het nieuwe besturingssysteem zal ondersteunen.

Zorgeloos genieten
Simon Peschcke-Køedt, VP Global Marketing bij Libratone geeft aan dat ondanks de goede ontwikkeling in multi-room audiosystemen, de verkoop hiervan nog maar een klein percentage van de totale markt bevat. “AirPlay 2 zal ervoor zorgen dat miljoenen mensen nu zorgeloos van muziek kunnen genieten door één enkele knop op hun Mac, iPhone of iPad. iOS gebruikers van over de wereld controleren nu hun multi-room audiosysteem letterlijk vanuit hun eigen hand.”

Het meest opwindende aan dit nieuwe hoofdstuk is de multi-room controle, waarbij de Libratone ZIPP and ZIPP MINI speakers gemakkelijk met AirPlay 2 ondersteuning kunnen worden aangesloten. Die ondersteuning komt er later dit jaar dankzij een software update voor de gehele ZIPP familie. “Wij geloven dat de lancering van iOS 11 en AirPlay 2 het gebruiksgemak van de geconnecteerde speakers zal verhogen. Dit zal de muziekervaring ten goede komen en dat was altijd al ons doel”, besluit Simon Peschcke-Køedt.

Bekijk andere publicaties