Ludo Lambrechts onthult ‘geheimen achter de jaarrekening

13-11-2018 - Amsterdam

De regionale contactgroep Financiën werd tijdens de bijeenkomst van 12 november getrakteerd op een stimulerende en deskundige spreker: Ludo Lambrechts.

‘Geheimen achter de jaarrekening’ was de titel van de bijeenkomst van de contactgroep Financiën. Een prikkelende titel want weten de financiële experts niet al alles van jaarrekeningen? De Belgische financieel adviseur Ludo Lambrechts wist met zijn lezing de kennis echter aardig op te frissen en zelfs te vergroten. Ondermeer zijn verhaal over betalingstermijnen had aardig wat impact. Aan de hand van een simpele rekensom maakte hij duidelijk wat de financiële impact kan zijn als een forse openstaande termijn een paar dagen te laat wordt betaald. Aan de aanwezigen de boodschap om dit vooral ook over te brengen aan collega’s binnen het bedrijf, zodat ook zij zich bewust worden van wat sommige handelingen op dat vlak, of het achterwege blijven ervan, voor gevolgen kunnen hebben.

‘Jaarrekening voor dummies’

Interessant was ook de presentatie van een andere manier van jaarcijfers presenteren dan de gebruikelijke format voor jaarrekeningen. De schematische weergave die Lambrechts toelichtte kan de materie ook voor niet-financials een stuk duidelijker maken. Een tip waar de aanwezigen graag wat mee willen doen. Ze krijgen het schema een dezer dagen toegezonden.
Tweeënhalf uur onderhield Lambrechts zijn toehoorders in Van der Valk Oostzaan Amsterdam op een frisse en leuke manier. Natuurlijk was hij niet de enige die aan het woord was; het programma, de onderwerpen en de compacte groep gaven alle ruimte voor interactie.

Bekijk andere publicaties