Luxueus Bay House Rotterdam krijgt Q-Park parkeergarage

24-08-2017 - Maastricht-Rotterdam

Luxueus Bay House Rotterdam krijgt Q-Park parkeergarage

Frame Vastgoed en Q-Park hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten over de realisatie, exploitatie en het beheer van meer dan 500 parkeerplaatsen in het nieuw te bouwen high-end ‘Bay House’-complex. Dit gebouw verrijst aan de Rijnhavenkade op Katendrecht en omvat, naast de parkeergarage en appartementen, een gerenommeerd vijfsterrenhotel, een Jumbo Foodmarket en een exclusief horeca- en winkelaanbod.

“Q-Park biedt het hoogwaardige kwaliteitsniveau, dat bij het concept van ‘Bay House Concierge Residential Living’ hoort”, voegt Lizzy van Houwelingen, manager marketing & communicatie, van Frame Vastgoed toe. De appartementen kosten tussen de 450.000 euro en meer dan een miljoen euro en bieden een spectaculair uitzicht. “Het wordt duurzaam wonen met een ongekend hoog en internationaal service- en veiligheidsniveau”, vervolgt Van Houwelingen. “Zo worden de woningen bijvoorbeeld privé ontsloten via een conciërge lobby.”

Oplevering in 2020
Vanaf 1 oktober dit jaar zullen de bouwwerkzaamheden aan de voormalige European China Center Rotterdam-locatie worden hervat om in fasen tot 2020 Bay House op te leveren. De opening van de verschillende delen van de parkeergarage loopt hiermee synchroon. In de eerste fase zal het om zo’n 500 parkeerplaatsen voor bezoekers en bewoners gaan.

Mee ontwikkelen met Rotterdam
“We zijn zeer verheugd met deze samenwerking met Frame Vastgoed”, aldus Mark van Haasteren, algemeen directeur Q-Park Nederland. “Dit wordt onze zestiende locatie in Rotterdam. Wij groeien graag met de stad mee als mobiliteitspartner voor haar bewoners, ondernemers, gasten en bezoekers. Op de Kop van Zuid zijn we al sterk vertegenwoordigd met parkeergarages De Rotterdam, Boston & Seattle en Maastoren. Nu Katendrecht wordt herontdekt en getransformeerd tot high-end hotspot van Rotterdam, zitten we ook daar bovenop. Volgend jaar openen we bijvoorbeeld onze parkeergarage onder de Fenixloodsen.”

8.500 parkeerplaatsen
Met de ontwikkelingen op Katendrecht stijgt het portfolio van Q-Park in Rotterdam naar meer dan 8.500 parkeerplaatsen.

Over Q-Park
Q-Park is één van de grootste Europese parkeerdienstverleners met sterke marktposities in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Q-Park is een erkend kwaliteitsleider op het gebied van parkeren. Haar portfolio omvat zo’n 835.000 parkeerplaatsen verdeeld over 6.195 parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan.

Q-Park Nederland telt 375 parkeerfaciliteiten, waaronder 98 P+R terreinen en 119 stallinggarages.

Over Frame Vastgoed
Frame Vastgoed is een risicodragende binnenstedelijke ontwikkelaar, belegger en serviceorganisatie die zich kenmerkt door professionaliteit, betrokkenheid en een specialisatie in duurzame en stedelijke woonmilieus. Zij transformeert leegstaande kantoorpanden, restaureert monumenten en realiseert nieuwe woon- en winkelgebieden binnen een full service leefomgeving, voornamelijk in de regio Rotterdam.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Q-Park Nederland
Mark van Haasteren
Algemeen Directeur Q-Park Nederland
043-329 58 58

Frame Vastgoed
Lizzy van Houwelingen
Manager Marketing & Communicatie
Mail: lizzyvanhouwelingen@framegroep.nl
Telnr: 0181459515

Bekijk andere publicaties