Management buy-out voor Synergy Health Textielservice BV

10-02-2017 - Schiedam

Het management van Synergy Health Textielservice BV heeft overeenstemming bereikt met haar moederorganisatie STERIS plc om, via een management buy-out, alle aandelen van Synergy Health Textielservice B.V. over te nemen. STERIS heeft haar belangen in vergelijkbare dienstverleners in USA en UK in 2016 al verkocht.

Met 1.200 medewerkers is Synergy Health Textielservice een toonaangevende dienstverlener in textieldienstverlening in de zorg. “Onder eigen beheer en management zien wij volop kansen voor onze organisatie om haar rol als marktleider te verstevigen en verder uit te bouwen”, licht Eduard Molkenboer, Managing Director, de management buy-out toe. “Het directieteam is als nieuwe eigenaar zeer gecommitteerd om hier, in deze nieuwe ondernemersfase voor Synergy Health, een positieve invulling aan te geven”.

Synergy Health Textielservice verwacht met de kennis en ervaring van haar medewerkers én focus op innovatie het verschil in kwaliteit te kunnen maken voor haar klanten. In 2016 won Synergy Health Textielservice nog de innovatieprijs voor het concept ‘Maatwerk in persoonswas’, waarbij, door middel van een chip, elk kledingstuk gedurende het wasproces gelokaliseerd kan worden.

Over Synergy Health
Synergy Health Textielservice B.V. is de landelijke dienstverlener als het om textielverzorging gaat. De organisatie heeft door heel Nederland acht wasserijen en meerdere wascentra, alle modern en efficiënt ingericht. In totaal verzorgen wij voor meer dan duizend klantlocaties het wasgoed en verrichten wij aanverwante diensten.

Bekijk andere publicaties