Maqqie lanceert ‘Open Payroll’: snel en verantwoord opschalen na lockdown

27-05-2020 - Rotterdam

Onder het label ‘Open Payroll’ lanceert werkplatform Maqqie vandaag een eenvoudige, flexibele en verantwoorde oplossing voor bedrijven én werkenden die met het afbouwen van de lockdown weer vol aan de slag willen. Meer flexibiliteit dan payrolling, goedkoper dan uitzendbureaus en toch met maximale sociale zekerheid voor werkenden.

Maqqie is een online platform waarop werkgevers en werknemers elkaar kunnen vinden en zonder tussenkomst van intermediairs de samenwerking binnen vijf minuten kunnen beklinken met plug & play contracten. Vanwege deze open structuur onderscheidt de payroll-oplossing van Maqqie zich tussen de traditionele payrollaanbieders met tweeënhalf jaar extra flexibiliteit in de arbeidsrelatie. “Daarnaast is Open Payroll 15 tot 25 procent goedkoper dan personeel inhuren via uitzendbureaus”, aldus Pieter Leenman, oprichter en CEO van Maqqie.

Onwenselijk
Maqqie is het eerste werkplatform met volledige CAO-integratie en biedt contractvormen met sociale zekerheid in de range van maximaal flex tot maximaal vast. Bij andere platformen als Deliveroo, Uber en Temper is een werknemer in een ZZP-constructie aan het werk en valt daarmee buiten alle collectieve sociale voorzieningen. Het wettelijk minimumloon of CAO-beloning zijn ook niet van toepassing. Compagnon Martijn den Besten: “In veel situaties is dat onwenselijk, veel werknemers hebben niet de discipline om zelf een voorziening te treffen voor het ouderdomspensioen of de risico’s van werkeloosheid en arbeidsongeschiktheid. Bij Maqqie is dat allemaal automatisch goed geregeld. Bij ons aangesloten bedrijven kiezen dan ook voor flexibele medewerkers en beperking van werkgeversrisico’s, maar wel op een verantwoorde manier.”

“Het open karakter zit ‘m tevens in de transparantie en de vrijblijvendheid”, vervolgt Den Besten. “De beschikbaarheid van werk en werknemers is inzichtelijk voor iedereen. Daarnaast zit je als ondernemer graag zelf aan de knoppen van elke samenwerking. Op minimale afnameverplichtingen en recruitment- of overnamefees van duizenden euro’s zit niemand te wachten.”

On demand-arbeidsmarkt
Leenman: “Payroll wordt gezien als een werkgeversinstrument. Open Payroll is er echter voor iedereen, dus ook voor de werknemer die zelf z’n opdrachten vindt maar ontzorgd wil zijn qua administratie, belastingen en verzekeringen. Hiermee voorzien we in een behoefte naar meer flexibiliteit vanuit werkgeversperspectief en in de behoefte aan meer autonomie voor de werknemer. Zeker de jongere generatie wil zelf meer regie over werk en vrije tijd. On-demand heet dat. Met Open Payroll bieden we alle partijen de juiste balans tussen vrijheid én zekerheid.”

Over Maqqie
Maqqie is het eerste werkplatform met volledige CAO-integratie en biedt contractvormen met sociale zekerheid in de range van maximaal flex tot maximaal vast. Volautomatisch, zonder tussenkomst van dure derden en zonder werkgeversrisico’s voor de inlener. Ruim 600 bedrijven hebben zich inmiddels ingeschreven en kunnen op eenvoudige wijze samenwerken met de meer dan 10.000 werknemers die zich op het platform profileren. Het aantal transacties over het platform steeg het eerste kwartaal van dit jaar met zo’n 240 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal tot ruim 59 duizend. Bij Maqqie zelf werken vijftien medewerkers.

Voel je zeker. Voel je vrij. | Meer info: www.maqqie.com

Bekijk andere publicaties