Medische staf Sliedrecht Sport Dames 1 vernieuwd

16-08-2019 - Sliedrecht

Medische staf Sliedrecht Sport Dames 1 vernieuwd

Met de vernieuwde samenstelling van de medische staf is Dames 1 van Sliedrecht Sport geheel klaar voor het nieuwe seizoen. De eerste officiële wedstrijd staat op 5 oktober op het programma, als Apollo 8 in Sliedrecht op bezoek komt voor de Supercup.

Na 15 seizoenen is teamarts Ton Langenhorst met pensioen gegaan. Hij wordt opgevolgd door sportarts Tessa Backhuijs (35). Zij is werkzaam in het Amphia Ziekenhuis Breda en de Sportpoli Brabant. Daarnaast is ze ploegarts bij de vrouwenwielerploeg Team Liv-CCC en is zelf actief als elite wielrenster.

Fysio, mentaal, manueel en kracht
Oud-Dames 1 speelster Lynn Thijssen is komend seizoen coördinerend fysiotherapeut, ondersteund door Else Roos. Tom Baas verzorgt het krachtprogramma, Nathalie Boudrie de mentale coaching en Harold Mourik completeert de medische staf als manueel therapeut.

Technische staf
Naast hoofdcoach Vera Koenen is Mark Roper als assistent-coach aan het team toegevoegd. Still going strong zijn Carel van Rijsbergen als manager en André Schild als data-analist.

Programma
In het weekend na de Supercup barst de competitie los, met als eerste een uitwedstrijd tegen debutant Peelpush. Op 19 oktober is de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie; tegen Flamingo’s-Activia uit Limburg.

Bekijk andere publicaties