De Metroride van Nutcase: Nu met MIPS gepatenteerd Brain Protection System (én in grotere maten)

10-01-2017 - St. Niklaas

De Metroride helm van Nutcase is nu beschikbaar in een groter formaat of met MIPS™ gepatenteerde brain protection system. Oorspronkelijk was de Metroride slechts in één maat beschikbaar. Maar de helm werd door de ideale ventilatie en al snel omarmd en gewild door forenzen, stadsfietsers en weekendavonturiers. Zowel de nieuwe versies van de Metroride, het MIPS-systeem én de nieuwe maten L en XL bieden features die de helm zo populair maakten: grote ventilatieopeningen, 360° reflectie, magnetische gesp en een stevige draaiknop.

Metroride met MIPS™
Voor de komende de lente zijn de Metroride-helmen Black Tie en Technicolor met de MIPS-technologie beschikbaar. Dit gepatenteerde brain protection system, ontwikkeld door Zweedse onderzoekers en hersenchirurgen, vermindert de druk op de hersenen die wordt veroorzaakt door rotatie bij een bepaalde impact. MIPS zorgt ervoor dat bij een impact, tussen hoofd en helm, als het ware een vertraging optreedt. De lage wrijvinglaag aan de binnenkant laat de helm ten opzichte van het hoofd roteren. Dit vermindert de schade aan hersenen aanzienlijk.

Verkrijgbaar in S / M (55-59cm) en L / XL (59-62cm). De geadviseerde verkoopprijs is 124.95 euro.

Verkrijgbaar in L en XL
Metroride is verkrijgbaar in S / M (55-59cm) en in het voorjaar van 2017 tevens in de maten L en XL. Deze maten passen bij een hoofdomtrek van 59 tot 62cm. De in-mold helm is de lichtste en meest veelzijdige helm in de volwassenen-lijn van Nutcase. Verkrijgbaar in zeven ontwerpen waaronder vijf nieuwe graphics: Graphite, The Original (in mat), Garnet, Veloz en Sapphire. De geadviseerde verkoopprijs is 99,95 euro.

De nieuwe helmen zijn vanaf februari 2017 beschikbaar via www.nutcasehelmets.com en bij een van de vele Nederlandse verkooppunten.pb-nut-metroride-2

Bekijk andere publicaties