Mijlpaal in Veenendaal gevierd met een dik verdiend feestje

11-03-2019 - Amsterdam

Met een fraai feest in kasteel Amerongen vierde afdeling Veenendaal vrijdag 8 maart de 90ste verjaardag.

Een hechte en trouwe club, dat is één van de omschrijvingen die afdeling Veenendaal op het lijf geschreven zijn. Vrijwel alle leden waren vrijdag naar het feest ter ere van het 90 jarig bestaan gekomen. En daarnaast was ook een flink aantal oud-leden en relaties present. Het is kenmerkend voor de afdeling die veel familiebedrijven telt en waarin alle leden elkaar en ook veel van de oudere generatie goed kennen. De sfeer tijdens de jubileumviering was dan ook uitstekend.

Warm welkom

Voorzitter Dave Baart van Aannemingsmaatschappij J. Bouman B.V. kon in totaal zo’n 75 belangstellenden begroeten. In zijn welkomstwoord blikte hij terug op de zware periode die de bouw eerder deze eeuw doormaakte maar wees hij ook op de veerkracht en het herstelvermogen van de branche. Hij schetste een beeld van een bedrijfstak én een afdeling die met beide benen stevig op de grond staat maar beweeglijk genoeg is om mee te gaan in hedendaagse ontwikkelingen en technieken.

Rondleiding en diner

Als decor voor het verjaarsfeest had de afdeling Veenendaal gekozen voor kasteel Amerongen. Onderdeel van het programma was een rondleiding waarbij goed ingevoerde gidsen van alles konden vertellen over de geschiedenis van het meermaals verwoeste en herbouwde kasteel. Ook over de bijna 10 jaar durende restauratie die in 2017 werd afgerond. Mooie verhalen om te horen, zeker voor de bedrijven die zelf een steentje hebben bijgedragen aan het onderhoud en behoud van het kasteel.
Uiteraard was er een feestelijk diner, werd er diverse malen het glas geheven op de 90 jaar en klonk het veelvuldig: “Op naar de 100!”

Lees meerBekijk andere publicaties