Miljoenste contactloze betaling bij Q-Park

21-12-2016 - Maastricht

Afgelopen week werd voor de miljoenste keer contactloos betaald in een Q-Park parkeerfaciliteit. Het afrekenen met een bankpas zonder dat de pincode ingevoerd hoeft te worden, is duidelijk in opkomst. Net als het betalen bij het uitrijden. “Dat doet inmiddels al ruim 25 procent van onze klanten”, aldus Mark van Haasteren, algemeen directeur Q-Park Nederland. Bij het in- en uitrijden wordt de betaalkaart tegen de terminal gehouden en wordt de betaling tot 50 euro automatisch verwerkt. Geen gedoe meer met een papieren ticket en zonder tijdverlies bij de betaalautomaat. “Dat sluit perfect aan bij de comfortabele en zorgeloze parkeerervaring die wij onze klanten willen bieden. Wij zijn de enige parkeerdienstverlener waar dat op alle locaties kan.”

Cashtransacties zijn op hun retour. In mei van dit jaar gaf de Nederlandse Betaalvereniging al aan dat er voor het eerst meer betalingen per bankpas waren dan contant. Bij marktleider Q-Park ligt dat percentage inmiddels boven de 70 procent. Van Haasteren: “Net voor Sinterklaas werd het weekrecord gebroken van 200.000 transacties met een bankpas.” Daar speelt het gemak van contactloos betalen een grote rol in. “Daarom hebben we de afgelopen tijd versneld geïnvesteerd om, in samenwerking met onze partners onder meer CCV en Mastercard, ook de laatste van onze 400 betaalautomaten hiervoor geschikt te maken.”

Over Q-Park
Q-Park is één van de grootste Europese parkeerdienstverleners met sterke marktposities in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Q-Park is een erkend kwaliteitsleider op het gebied van parkeren. Haar portfolio omvat zo’n 835.000 parkeerplaatsen verdeeld over 6.195 parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan.

Q-Park Nederland telt 260 parkeerfaciliteiten, waaronder 97 P+R terreinen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Q-Park Nederland
Mark van Haasteren
Algemeen Directeur Q-Park Nederland
043-329 58 58

Bekijk andere publicaties