Minister-President opent Maritime Awards Gala 2016

25-10-2016 - Rotterdam

Minister-President opent Maritime Awards Gala 2016

Komende week staat de Nederlandse maritieme sector in de schijnwerpers tijdens de ‘Maritime Week’. Hoogtepunt is het ‘Maritime Awards Gala’ in Hilversum, waar minister-president Mark Rutte de openingsspeech verzorgt. Na zijn toespraak worden vijf prestigieuze ‘Maritime Awards’ binnen de Nederlandse maritieme sector uitgereikt. 

Tijdens het ‘Maritime Awards Gala’, op maandag 31 oktober in Hilversum, zijn ruim achthonderd vertegenwoordigers van de maritieme sector bijeen om de schijnwerpers te zetten op de innovatieve kracht van de sector. Reders, scheepswerven, studenten, ontwerpers en toeleveranciers komen die avond voor een Award in aanmerking, wanneer ze hun meerwaarde voor de Nederlandse maritieme wereld hebben aangetoond, of een inspirerend voorbeeld van innovatiekracht voor anderen zijn. Tijdens de avond worden de volgende Awards uitgereikt:

  • De Koninklijke Marine van Hengel-Spengler prijs voor de beste operationele innovatie, bedacht door studenten tot 35 jaar.
  • De Maritime Innovation Award bedoeld om meer bekendheid te geven aan de vernieuwende kracht, die uitgaat van de maritieme- en offshore toeleveringsindustrie.
  • De KNVTS Schip van het Jaar Prijs wordt toegekend aan een in Nederland ontworpen en (af)gebouwd schip.
  • De KVNR Shipping Award voor onderscheidende bedrijfsvoering op het gebied van scheepsinnovatie en sociale organisatorische- en milieukundige innovatie binnen de zeescheepvaart.
  • De Maritime Designer Award voor jonge maritieme ontwerpers met een vernieuwende aanpak.

De Maritieme sector is verheugd met de aandacht van de premier bij de opening van het gala. Deze oeroude Nederlandse bedrijfstak hoopt dat de schijnwerpers niet alleen tijdens het gala, maar gedurende de hele ‘Maritime Week’ op de sector komen te staan. Een sector die het niet altijd gemakkelijk heeft, maar nog steeds wereldwijd toonaangevend is. Gedurende de week, die plaatsvindt van 29 oktober tot en met 5 november, kan de Nederlandse bevolking kennismaken met de schoonheid van de sector. Daarnaast zal aandacht worden gevraagd voor de uitdagingen, die voor de toekomst van de sector cruciaal zijn.

Het gala wordt georganiseerd door de Stichting Maritime Awards Gala. Hierin zijn Netherlands Maritime Technology, KVNR, KNVTS, Koninklijke Marine, Nederland Maritiem Land en het NISS vertegenwoordigd. Het Maritime Awards Gala 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors: Damen Shipyards GroupEuroportNNPC en Wärtsilä Netherlands.

Noot voor de redactie:

Het gala vindt plaats in Studio 21 te Hilversum. Voor media is het mogelijk om bij de openingsspeech van de minister-president aanwezig te zijn. Hiervoor wordt u van harte uitgenodigd voor een programma tussen 16.15 en 18.15 uur. Tijdens dit programma kunt u kort kennis maken met de genomineerden, om vervolgens in de zaal de openingstoespraak van de premier vast te leggen.

De Awards worden pas uitgereikt na het vertrek van de minister-president. U kunt ook ervoor kiezen om gedurende de hele avond aanwezig te zijn. Hiervoor is (beperkt) ruimte aan onze media-tafel op het gala. Media die geïnteresseerd zijn in een van beide programma’s of aandacht voor de ‘Maritime Week’ kunnen contact opnemen met Havana Blue – Maritime PR: Robin Middel – middel@havanablue.nl – 06 189 744 41 of Rick van de Weg – weg@havanablue.nl – 06 557 202 91.

Bezoek ook de website van het Maritime Awards Gala. Voor meer informatie over de ‘Maritime Week’ kunt u hier terecht.

Bijgevoegde foto is vrij voor publicatie.

Bekijk andere publicaties