Multraship blijft vloot uitbouwen in ultra competitieve markt

11-07-2018 - Terneuzen

Multraship blijft vloot uitbouwen in ultra competitieve markt
Sleepvaart- en bergingsspecialist Multraship heeft haar aanbod van maritieme diensten en de capaciteit voor assistentie bij calamiteiten op zee uitgebouwd met een aantal nieuwe toevoegingen aan de veelzijdige vloot. Maar liefst zeven sleepboten, twee bergingsvaartuigen en twee vletten kwamen de afgelopen maanden de gelederen versterken.
Zo zijn blussleepboten ‘MULTRATUG 7’ en ‘MULTRATUG 31’ op respectievelijk 22 juni en 7 juli in Terneuzen gedoopt. De slepers, goed voor 62 en 83 ton trekkracht (bollard pull) waren reeds vorig jaar geleverd. “We opereren in een uiterst concurrerende markt en zetten al ons materieel in over een breed scala van sectoren”, licht Leendert Muller, managing director Multraship toe. “We hebben het zo druk gehad dat we zelfs met onze doopplechtigheden achterlopen.”
‘MULTRATUG 9’
Ondertussen werden nog drie nieuwe sleepboten aangeschaft. In april heeft Multraship een 50 ton trekkracht (bollard pull) sterke ASD sleepboot gekocht van een Turkse scheepsbouwer. Het schip is ‘MULTRATUG 9’ genoemd en wordt ingezet voor activiteiten in en rond de haven van Terneuzen. Haar voorganger, een 33 ton bollard pull schip met dezelfde naam, staat inmiddels te koop.
Shetland Eilanden
De in 2015 gebouwde ‘MULTRATUG 29’ is verkocht aan Shetland Eilanden en is vervangen door een dit jaar door Damen opgeleverde sterkere variant van 86 ton trekkracht (bollard pull); ook onder de naam ‘MULTRATUG 29’. De 75 ton bollard pull AHT-/ASD-sleepboot ‘MULTRATUG 28’ in de plaats gekomen van de ‘MULTRATUG 30’
Zonder risico op kapseizen
Eerder dit jaar is bij Multraship de ‘MULTRATUG 32’ afgeleverd, de eerste van twee revolutionaire CARROUSEL RAVE TUGs (CRT) Model L . Deze boten zijn met het innovatieve Carrouselsysteem uitgerust, waardoor zij makkelijker, veiliger, milieuvriendelijker en op veel hogere snelheid zeeschepen kunnen assisteren, zonder risico op kapseizen. Voor deze schepen is in november 2015 een contract gesloten tussen Novatug, een innovatieve tak van de groep waartoe ook Multraship behoort, en Damen’s dochteronderneming, aandrijvingsspecialist Van der Velden Barkemeyer GmbH. De Duitse scheepswerf Theodor Buschmann GmbH in Hamburg heeft de rompen gebouwd, die vervolgens naar Stellendam zijn gebracht om te worden afgebouwd door Damen. Ook zusterschip ‘MULTRATUG 33’ is onlangs afgeleverd voor Novatug. Novatug zal ook kleinere versies van de CRT op de markt gaan brengen.
Award
Multraship en Novatug zijn inmiddels genomineerd voor de Maritime KVNR Shipping Award 2018 voor: “hun combinatie van succesvolle realisatie en implementatie met een toekomstvisie die verder gaat dan hun eigen bedrijf.” De winnaar zal in november dit jaar bekend worden gemaakt.
Bergingsvaartuigen
Naast de sleepboten zijn onlangs twee nieuwe DSV-/bergingsvaartuigen aan de Multraship-vloot toegevoegd. ‘MULTRASALVOR 5’ (voorheen ‘Sara Maatje VIII’) is begin dit jaar aangekocht in aanvulling op de ‘MULTRASALVOR 4’ (voorheen ‘Vos Shelter’) die in 2017 werd aangekocht.
Twee nieuwe vletten
Tenslotte heeft Multraship afgelopen maand twee Damen Stan Launch 804s gedoopt, ‘VB2’ en ‘MONTIS 5’. De nieuwe vletten worden geëxploiteerd door Multraship-dochters Montis Mooring Boatservice BV en Verenigde Bootlieden BV. Ze komen in de plaats van de schepen met dezelfde naam die naar Polen werden verkocht.
Niet stil staan
Leendert Muller: “Multraship is uitgegroeid tot een maritieme dienstverlener van hoge kwaliteit, die in vele sectoren actief is, zoals haven-, terminal- en zeesleepdiensten, berging, projecten in de offshore en duurzame energie en havendiensten. Al die sectoren zijn voortdurend in ontwikkeling. Er ontstaat continu vraag naar nieuwe en betere diensten. We kunnen het ons niet veroorloven stil te staan. Daarom blijven we investeren in kwaliteit en veiligheid op basis van de eisen en wensen van onze groeiende klantenkring. Daardoor kunnen we beter concurreren en, waar van toepassing, samenwerken met concurrenten, in het belang van onze klanten.”
Over Multraship
Multraship is een toonaangevend Nederlands sleepvaart- en bergingsbedrijf. Het is een onderdeel van de Muller Maritime Group, die al meer dan 230 jaar actief is in de scheepvaartsector. De kernactiviteiten van Multraship zijn havensleepdiensten, zeesleepdiensten, berging en wrakopruiming en ondersteuning van de offshore energie- en baggerindustrie. Multraship exploiteert en beheert een grote vloot sleepboten, bergingsvaartuigen, drijvende bokken en andere vaartuigen uitgerust met modern sleep-, bergings- en brandbestrijdingsmaterieel en bemand door ervaren en hoogopgeleide kapiteins en bemanning (www.multraship.com).
Foto’s
Bijgevoegde foto’s:
  • ‘MULTRATUG 9’ (foto: W. Kruit)
  • ‘MULTRATUG 33’ (foto: M. Neelemans)
  • ‘MULTRASALVOR 4’ (foto: H. Neels)
Via deze link zijn van alle in dit persbericht genoemde schepen, rechtenvrije hi-res beelden downloadbaar:
Bekijk andere publicaties