Multraship verwelkomt drie nieuwe schepen

22-06-2018 - Terneuzen

Multraship verwelkomt drie nieuwe schepen

Met een feestelijke doopceremonie heeft Multraship vandaag maar liefst drie nieuwe schepen officieel aan haar vloot toegevoegd. Het gaat om de sleepboot ‘Multratug 7’ en de vletten ‘Montis 5’ en ‘VB 2’, die voor respectievelijk Montis Mooring & Boatservice en Verenigde Bootlieden ingezet gaan worden. De bijzondere ceremonie vond plaats tegen het decor van de openingsdag van de Havendagen Terneuzen; een evenement waar de familie Muller 38 jaar geleden mede het initiatief voor heeft genomen.

Alle drie de boten zijn gebouwd op werven van Damen Shipyards. De ‘Multratug 7’ is een ASD2810-sleepboot, goed voor een trekkracht van 62 ton. Het 28,6 meter lange schip werd gedoopt door mevrouw Sonja Muller, zus van de heer Kees Muller; medegrondlegger van Multraship.

Jeugd
Daarna was het de beurt aan de jeugd. De vijftienjarige Britt Pey, dochter van senior commercial manager Ocean Towage van Multraship, Christian Pey, doopte de ‘Montis 5’. De ‘VB 2’ kende de jongste doopster van de dag: de tienjarige Christina Muller, dochter van managing director Leendert Muller.

Bootlieden
De twee vletten worden ingezet door de bootlieden die in de haven van Terneuzen en omgeving opereren. Het betreft beide 8,62 meter lange Damen 804S Stan Launches, die speciaal voor Multraship op bepaalde punten zijn aangepast.

Vernieuwing
De nieuwe aanwinsten maken deel uit van de ambitieuze vernieuwings- en uitbreidingsplannen van Multraship en zijn inmiddels ook al actief aan het werk.

Over Multraship
Multraship is een toonaangevend Nederlands sleepvaart- en bergingsbedrijf. Het is een onderdeel van de Muller Maritime Group, die al meer dan 230 jaar actief is in de scheepvaartsector. De kernactiviteiten van Multraship zijn havensleepdiensten, zeesleepdiensten, berging en wrakopruiming en ondersteuning van de offshore energie- en baggerindustrie. Multraship exploiteert en beheert een grote vloot sleepboten, bergingsvaartuigen, drijvende bokken en andere vaartuigen uitgerust met modern sleep-, bergings- en brandbestrijdingsmaterieel en bemand door ervaren en hoogopgeleide kapiteins en bemanning (www.multraship.com).

 

Foto

Onder toeziend oog van de twee managing directors van Multraship, Leendert Muller (l) en Pepijn Nuijten, doopt mevrouw Sonja Muller de ‘Multratug 7’ (foto: Mark Neelemans).

Bekijk andere publicaties