Nieuwe adviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt stelt zich voor aan Amersfoort

26-09-2018 - Amsterdam

De pas gerestaureerde villa Jongerius in Utrecht was maandag 24 september het prachtige en aansprekende decor voor de afdelingsvergadering van Amersfoort.

Waar liefde voor een auto niet toe kan leiden. Jan Jongerius viel begin 20e eeuw als een blok voor de T-model Ford. De hovenier hing zijn snoeischaren aan de wilgen en begon een autobedrijf in Utrecht. Het legde hem en zijn nazaten geen windeieren, er verrees een grote woonvilla met aanpalend kantoor. Een eeuw later restaureerde Heilijgers Bouw uit Amersfoort het inmiddels wat vervallen Rijksmonument. Directeur Herman Broekhuizen leek het een interessante locatie om er de ledenvergadering van de afdeling Amersfoort te organiseren. Want naast de interessante Jongerius-geschiedenis was er in het licht van de thema’s van nu het nodige over de restauratie te vertellen. Ondanks de monumentenstatus is het namelijk gelukt om er een gasloos pand van te maken dat zijn energie betrekt van zonnecellen en warmtepompen. Een inspiratiebron voor de collega-bouwers.

Even voorstellen:

Voor Vincent Zijlstra was het een bijzondere locatie om zich voor te stellen aan de afdeling. Hij is de nieuwe adviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt voor regio Randstad Noord. Goed nieuws voor de bedrijven in de regio dat de functie die enige tijd vacant is geweest, weer vervuld is. Naast energietransitie is instroom immers zo’n beetje hét thema van het moment. Vincent gaf aan zich daar volop mee bezig te gaan houden. En hij voegde de daad meteen bij het woord door zich aan te sluiten bij de organisatie van Bouwbazen. Een welkome aanvulling want het instroom-evenement is in vier jaar tijd aardig gegroeid; precies wat Amersfoort voor ogen had. Inmiddels heeft ook de afdeling Utrecht zich bij de organisatie aangesloten en zullen er volgend jaar scholen uit de hele provincie meedoen aan Bouwbazen.

Lees meerBekijk andere publicaties