Nieuwe app opent automatisch slagbomen Q-Park parkeergarages

01-06-2017 - Maastricht

Nieuwe app opent automatisch slagbomen Q-Park parkeergarages
App opent automatisch slagbomen Q-Park parkeergarages
Q-Park lanceert als eerste in Nederland een app voor zowel garage- als straatparkeren
Tijdens de European Conference on Mobility Management (ECOMM) in Maastricht heeft Q-Park haar vernieuwde app gepresenteerd. Deze biedt nu nog meer parkeergemak. Via het bluetoothsignaal van de smartphone gaat automatisch de slagboom van Q-Park parkeergarages open. Bovendien is dit de enige app in Nederland waarbij klanten vanuit één applicatie zowel het parkeren in de Q-Park parkeerfaciliteiten als op straat betalen.
Om de automatische opening van de slagboom via bluetooth mogelijk te maken, wordt de toegangsapparatuur van alle Q-Park parkeerfaciliteiten aangepast. De primeur is daarbij voor Maastricht, waar al vanaf 19 juni aanstaande gebruik gemaakt kan worden van de nieuwe app. Mark van Haasteren, algemeen directeur Q-Park Nederland: “Daarna volgen stad voor stad de andere locaties, zodat onze klanten voortaan overal, zonder het raampje te openen, snel en makkelijk onze parkeergarages in- en uitrijden.”
Parkeergemak in binnenzak
Van Haasteren omschrijft de app als ‘parkeergemak in de binnenzak’. “Dit is de enige app in Nederland waarmee je zowel het parkeren in de garage als op straat kunt afrekenen. Bij concurrerende apps heb je toch nog altijd een aparte kaart nodig om parkeergarages in te kunnen rijden.”
Extra service
“We hebben deze app als extra service voor onze klanten ontwikkeld”, vervolgt Van Haasteren. “Het gebruik van de applicatie is voor garageparkeren gratis. Je betaalt alleen de geldende parkeertarieven.” Dat geldt ook voor het straatparkeren, maar daar wordt een klein bedrag (0,37 euro, inclusief btw) als toeslag gerekend voor de transactiekosten. Er zijn geen verdere kosten verbonden aan het gebruik van de app.
De app is verkrijgbaar voor IOS. In het najaar komt Q-Park ook met een versie voor Android.
Over Q-Park
Q-Park is één van de grootste Europese parkeerdienstverleners met sterke marktposities in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Q-Park is een erkend kwaliteitsleider op het gebied van parkeren. Haar portfolio omvat zo’n 835.000 parkeerplaatsen verdeeld over 6.195 parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan.
Q-Park Nederland telt 260 parkeerfaciliteiten, waaronder 97 P+R terreinen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Q-Park Nederland
Mark van Haasteren
Algemeen Directeur Q-Park Nederland
043-329 58 58
Bekijk andere publicaties