Nieuwe functies en kleuren voor de Polar Unite

06-10-2021 - Kempele, Finland

Polar Electro, wereldwijd toonaangevend op het gebied van draagbare sport- en hartslagtechnologie, heeft de populaire Polar Unite uitgerust met een aantal gloednieuwe functies en kleuren om nog meer mensen te helpen om fitter te worden.

Met slaap-assistentie en trainingsbegeleiding is de Polar Unite het ideale horloge voor iedereen die een manier zoekt om nieuw leven in zijn fitnessdoel te blazen. Met het lichtgewicht van slechts 32 gram is het horloge voor een breed aanbod binnen- en buitensporten. En dankzij het grote aantal beschikbare kleuren, zoals de nieuwe aanwinsten Teal en Red, is het horloge te matchen met ieders persoonlijke stijl.

De software-update bevat onder andere de volgende nieuwe functies:

  • Weekly Summary – Zie je wekelijkse trainingsstatistieken en track je vooruitgang.
  • Energiebronnen – Krijg inzicht in hoeveel koolhydraten, vetten en eiwitten die je tijdens training verbrandt.
  • Hartslagsensormodus – Gebruik de Polar Unite als hartslagsensor voor koppeling via bluetooth met sportschoolapparatuur of mobiele apps.

Samenwerking met de World Heart Federation
Als toonaangevend fabrikant van hartslagtechnologie is Polar een samenwerking aangegaan met de World Heart Federation (WHF) om aandacht te vragen voor het belang van beweging voor de gezondheid van het hart. Polar ondersteunt de WHF in hun missie om iedereen de informatie, zorg en behandeling te bieden die zij nodig hebben om hun hart gezond te houden. Dat de lancering van de update van Polar Unite samenviel met World Heart Day op 29 september 2021, was dus geen toeval.

Bovendien heeft Polar een donatie gedaan aan het Colours To Save Hearts-initiatief van de WHF. Colors To Save Hearts is een initiatief gericht op het vergroten van het bewustzijn van reumatische hartziekte bij kinderen, leraren en ouders in Mozambique, waar de aandoening naar schatting bij 3% van de bevolking voorkomt  – een van de hoogste percentages onder schoolgaande kinderen in Afrika onder de Sahara. Het is de eerste stap naar een doorlopende samenwerking en het ondersteunen van de doelen die de World Heart Federation zichzelf stelt voor komende generaties.

De Polar Unite is verkrijgbaar voor €149,90 via Polar.com en bij diverse verkooppunten.

Bekijk andere publicaties