Nieuwe parkeergarage P+R station ’s-Hertogenbosch geopend

31-08-2017 - Den Bosch

Nieuwe parkeergarage P+R station ’s-Hertogenbosch geopend

Per vandaag is de nieuwe parkeergarage P+R Station ’s-Hertogenbosch geopend. De parkeergarage aan de Lekkerbeetjesstraat (voorheen parkeerterrein P+R Mayweg) biedt een meer dan verdubbeling aan parkeercapaciteit. Daarnaast zorgt de uitgekiende opzet van de parkeergarage, met onder andere een rotonde, voor een nog snellere doorstroming. Ook is veel aandacht besteed aan de inpassing van de parkeeraccommodatie in de omgeving.

De nieuwe parkeergarage is ontwikkeld in opdracht van NS Stations en wordt geëxploiteerd door Q-Park. De tarieven voor parkeren en abonnementen zijn identiek aan de oude situatie, namelijk maximaal dagtarief voor treinreizigers slechts 5,59 euro. Meer informatie over de parkeertarieven en aantrekkelijke abonnementsopties is te vinden via: https://www.q-park.nl/p-r.

Dubbellaags
Het oude P+R-terrein bood plek aan 370 auto’s. De nieuwe parkeergarage is dubbellaags opgezet en strekt zich uit over een lengte van 500 meter langs het spoor. Hierdoor is er ruimte voor meer dan 800 auto’s.

Groene coating, klimplanten en beplating
Met alle betrokken partijen is veel werk gestoken in het inpassen van de parkeergarage in de directe omgeving; bijvoorbeeld door middel van een speciale vloercoating. Hierdoor kijken omwonenden bij niet gevulde parkeerplaatsen niet op een grijze betonnen vloer, maar op een vloerschildering van groene bomen. Daarnaast is de gevel van de benedenverdieping  ‘bekleedt’ met klimplanten, voor een aangenamer uitzicht voor omwonenden. Op de bovenverdieping zijn aan de zijkanten platen aangebracht, zodat koplampen niet bij de huizen aan de overkant van de straat naar binnen schijnen. Tenslotte is de parkeergarage met vier toegangsdeuren uitgerust om de toegankelijkheid voor omwonenden en hun gasten te vergemakkelijken.

Meer groen, speelplekken en bankjes
De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft, in overleg met omwonenden, nog meer voorstellen gemaakt voor een goede inpassing in de buurt. Zo start begin 2018 de aanleg van nog meer groen, speelplekken en bankjes rondom de parkeergarage.

P+R belangrijke schakel verduurzaming mobiliteit
P+R terreinen en parkeergarages vormen een belangrijke schakel in de doelstelling om mobiliteit in Nederland verder te verduurzamen. Gemakkelijke, droge parkeerfaciliteiten dichtbij stations dragen bij aan een prettige reis van deur tot deur, en daardoor een beter gebruik van het openbaar vervoer. Op dit moment liggen nabij stations in Nederland ongeveer 50.000 parkeerplaatsen waar treinreizigers kunnen parkeren. Ook de komende jaren wordt er, in samenwerking met verschillende partners, door NS nog flink geïnvesteerd om reizigers voldoende en kwalitatief goede parkeerplaatsen aan te bieden dichtbij het station.

Over Q-Park
Q-Park is één van de grootste Europese parkeerdienstverleners met sterke marktposities in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Q-Park is een erkend kwaliteitsleider op het gebied van parkeren. Haar portfolio omvat zo’n 835.000 parkeerplaatsen verdeeld over 6.195 parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan.

Q-Park Nederland telt 375 parkeerfaciliteiten, waaronder 98 P+R terreinen en 119 stallinggarages.

Fotobijschrift
Inrit van nieuwe P+R Station ’s-Hertogenbosch (Foto: Maikel Samuels).

Meer informatie, beeldmateriaal en/of interviewverzoeken
Mark van Haasteren
Algemeen Directeur Q-Park Nederland
043-329 58 58

Woordvoerder NS Regiodirectie Zuid
Inge Rijgersberg
Inge.rijgersberg@ns.nl
06-33 95 44 26

Bekijk andere publicaties