NSS Labs: “Sophos XG Firewall onder de beste uitvoerende producten”

28-06-2017 - Oosterhout

- Top-drienotering voor effectiviteit en geslaagd voor alle firewall policy- en applicatiecontrole-testen
- Succesvol doorstaan van alle stabiliteits- en betrouwbaarheidstesten, zelfs in geval van uitgebreide aanval of stroomuitval
- Een van de toonaangevende producten voor TCO per Protected Mbps

Sophos XG Firewall is door NSS Labs beoordeeld als een van de meest toonaangevende firewalls in de beveiligingsindustrie in het “Next-Generation Firewall Group Test Report”. De XG Firewall is ‘Recommended’ als een van de top-drieproducten voor beveiligingseffectiviteit. Het heeft alle stabiliteits- en betrouwbaarheidstests doorstaan met een aantal hoge beschermingsniveaus en -prestaties.

De evaluatie van NSS Labs betrof elf marktleidende firewalls die werden beoordeeld op beveiligingseffectiviteit, prestatie, stabiliteit en betrouwbaarheid en Total Cost of Ownership (‘TCO’). De Sophos XG Firewall liet in de test veel andere toonaangevende producten achter zich en verwierf daarmee, samen met zeven andere producten, een plek die door de NSS Labs als ‘Recommended’ wordt bestempeld.

“Betrouwbaar en onafhankelijk testen is een belangrijk hulpmiddel voor elke organisatie die zijn beveiligingsbehoeften beoordeelt. NSS Labs speelt een cruciale rol in het bepalen van welke producten hun plaats verdienen op de IT-beveiligingslijst”, aldus Dan Schiappa, senior vice-president en algemeen directeur van de Enduser and Network Security-afdelingen bij Sophos. “Sophos concentreert zich op de ontwikkeling van de meest effectieve en gemakkelijke beveiligingsproducten voor organisaties, ongeacht de bedrijfsgrootte. We zijn er trots op dat de NSS Labs-test onze XG Firewall ziet als ‘leider’ voor onder meer bescherming en prestatie. We blijven investeren in de volgende generatie firewalls, omdat we onze gesynchroniseerde beveiligingsstrategie continu willen verbeteren. De recente WannaCry-uitbraak heeft aangetoond dat effectieve netwerkbescherming de verspreiding van geavanceerde aanvallen tegengaat en het in de komende jaren een belangrijk onderdeel van een uitgebreide beveiligingsstrategie blijft.”

Thomas Skybakmoen van NSS Labs vult aan: “We blijven strenge testnormen ontwikkelen om zo de zakelijke securityomgeving in kaart te brengen die voortdurend onder vuur ligt. Sophos’ XG Firewall heeft deze tests goed doorstaan met hoge niveaus van beveiligingseffectiviteit en nul false positives.”

De meest recente versie van de next-generation Sophos XG Firewall omvat enkele belangrijke nieuwe features:

Sophos Sandstorm
Blokkeert zero-day threats zoals ransomware die zijn vermomd als excutables, PDF’s en Microsoft Office-documenten om naar de cloud-sandbox om te worden gestuurd en daar in een veilige omgeving ‘bekeken’ te worden.

Synchronized Security
Verlengt Security Heartbeat door het toevoegen van ontbrekende ‘heartbeat detection’. Toegang tot endpoint en servers op basis van de status van hun hartslag, waardoor gecompromitteerde systemen worden beperkt tot ze veilig zijn. Daarnaast kan de XG Firewall de applicatie bepalen die verantwoordelijk is voor het genereren van onbekend verkeer op een netwerk.

Enterprise-Grade Secure Web Gateway (SWG)
De nieuwe opbouw maakt het mogelijk om webcontrolebeleid voor meerdere gebruikers en gebruikersgroepen in te richten. Zo kan men een volledig webbeleid in een enkele firewallregel stoppen. Dit betekent een betere handhaving en dramatische vermindering van het aantal regels.

Microsoft Azure Support
Beschikbaar als voorgeconfigureerde virtuele machine binnen de Azure-marktplaats. Deze kunnen IT-managers naadloos inzetten met behulp van Azure Resource Manager-sjablonen of aanpassen op basis van hun eigen behoeften. Sophos XG Firewall biedt gedetailleerde, out-of-the-box rapporten die worden gegenereerd en lokaal worden opgeslagen. Hierdoor ontstaat een goed beeld van wat de gebruikers doen.

Gestroomlijnde UI
XG Firewall maakt netwerkbeveiliging makkelijker dan ooit met een nieuwe navigatie en een logisch georganiseerd menu en tabbladen. Een gestroomlijnd firewall-regelscherm maakt het makkelijker en intuïtief om geavanceerde regels op te bouwen.

Sophos XG Firewall is ter beschikbaar ‘on premise’ of voor alle grote virtualisatieplatforms én via de Microsoft Azure. Beschikbare modellen variëren van een bureaublad appliance met geïntegreerde Wi-Fi tot rack-mount appliances die zijn bedoeld voor datacenters. De prijsstelling hangt af van de geautoriseerde Sophos-partners wereldwijd.

Bekijk andere publicaties