NVM Online Bieden “We lopen graag voorop”

25-02-2021 - Tiel

“We zijn als kantoor altijd bezig met hoe we de klant het beste van dienst kunnen zijn. We proberen daarin vaak nieuwe dingen uit. Zo ook NVM Online Bieden. Nog geen enkele makelaar in Tiel gebruikte NVM Online Bieden. Bij Witte Makelaars lopen we graag voorop in deze innovatie.

Ook in Tiel is de woningmarkt aardig overspannen. Voor veel mensen is de traditionele biedingsprocedure met een gesloten envelop frustrerend. We merken dat mensen afhaken als ze vernemen dat er op basis van bieden bij inschrijving verkocht wordt. Helaas zijn mensen vaak in de veronderstelling dat ze dan toch overboden worden. Daarnaast weten ze vaak niet waarom de woning niet aan hun gegund is. Met NVM Online Bieden is dat proces veel transparanter en dit geeft mensen duidelijkheid. Als het hoogste bod bijvoorbeeld dertigduizend euro boven dat van hen lag, was het uiteindelijk niet haalbaar of hadden mensen het er niet voor over gehad.

Inmiddels hebben we NVM Online Bieden ingezet bij een appartement waar zestien bezichtigingen voor waren. Je hebt namelijk wel voldoende animo nodig. Daarnaast moet deze manier van verkopen passen bij de verkoper en aansluiten op de doelgroep. Jongeren staan er vaak meer voor open dan oudere kopers. Maar voor iedereen is het van belang dat je ze wegwijs maakt met NVM Online Bieden. Ik heb meer tijd gepland voor de bezichtigingen, zodat ik kon uitleggen hoe het werkt. Dat vonden mensen prettig. Een misvatting is bijvoorbeeld dat de hoogste bieder altijd wint. Want de verkoper bepaalt uiteindelijk de gunning. Voor ons was het een geslaagde proef. Wij zullen in de toekomst meer gebruik gaan maken van deze andere wijze van verkopen.”

Irene Keij – Witte Makelaardij B.V., Tiel

Lees meerBekijk andere publicaties