Odlo adviseert: hoe schaf je echt een goede sportbeha aan?

25-09-2017 - Leusden

Bij Noorse sportswear-merk Odlo staat de maand oktober steevast in het teken van het belang van een goede sportbeha. Deze is onmisbaar voor sportende vrouwen, maar uit cijfers van Odlo blijkt dat een derde van de vrouwen met een verkeerde beha sport.

Tijdens het hardlopen leggen de borsten van een vrouw zo’n tachtig meter per gelopen kilometer af. Maar ook bij andere sporten, of het nu yoga, fietsen, wintersport of fitness is, is goede ondersteuning noodzakelijk. Het dragen van een verkeerde sportbeha kan resulteren in nek- en rugpijn en schade aan het bindweefsel in de borst. Deze schade is onomkeerbaar. Uit de cijfers van Odlo blijkt verder dat 1 op de 3 vrouwelijke marathonlopers pijn in de borsten ondervindt. 25% van de vrouwen stopt weleens eerder met sporten vanwege borstpijn.

Meten is weten

Een goede sportbeha kan de beweging van de borsten tijdens het sporten met 75% verminderen. Toch vinden veel vrouwen het lastig om de juiste sportbeha te kiezen. “Volgens Odlo’s cijfers heeft tweederde van de vrouwen nog nooit haar borstomtrek en cupmaat goed laten opmeten”, zegt Eva Büsel, Category Manager Underwear bij Odlo International. “Met name bij aanschaf van een sportbeha is dit altijd cruciaal om te doen. Borstomtrek en met name de cupmaat worden beïnvloed door dieet en hormonale schommelingen en kunnen van tijd tot tijd verschillen.”

Voor iedere sport een sportbeha

Naast een sportbeha met de juist borstomtrek en cupmaat, is er nog een derde factor van belang. Ook de mate van ondersteuning die een sportbeha biedt is belangrijk, en verschilt per sportactiviteit. “De meest voorkomende fout die vrouwen maken is het kiezen een verkeerde stijl sportbeha voor de sport die ze beoefenen”, gaat Büsel verder. “Bij hardlopen heb je bijvoorbeeld een zeer ondersteunende beha met compressie en inkapseling nodig, of je nu cup A of E hebt. En een beha die geschikt is voor yoga, is niet voldoende voor spinning.”

Een greep uit Odlo’s assortiment sportbeha’s

Odlo heeft een uitgebreid assortiment sportbeha’s met verschillende niveaus van ondersteuning voor alle mogelijke activiteiten. De beha’s beschikken over verschillende van Odlo’s technologieën, zoals sneldrogend F-Dry weefsel, zweet-neutraliserend ‘Effect by Odlo’ en Ceramicool met mesh-inzetten die ervoor zorgen dat de huid koel blijft. Odlo’ sportbeha’s vormen hiermee de ideale basislaag voor elke sportoutfit. Odlo’s sportbeha’s zijn verkrijgbaar online en bij verschillende verkooppunten, waaronder Run2Day, Runnersworld, Bever en Daka Sport.

Bekijk andere publicaties