Odlo en myclimate: koelen je huid én de planeet

08-08-2017 - Leusden

Het Noors/Zwitserse sportkledingmerk Odlo is een nieuw partnerschap aangegaan met myclimate, een Zwitserse non-profitorganisatie die zich aan de bescherming van het klimaat wijdt. Gedurende de herfst-wintercollectie 2017 zal Odlo 1% van de omzet uit de verkoop van CERAMICOOL-artikelen doneren aan het Community Reforestation-project van myclimate.

Duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid zijn waarden die Odlo sinds zijn oprichting 71 jaar geleden na aan het hart liggen. Als leidinggevend lid van de Fair Wear Foundation neemt Odlo zijn maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid zeer serieus. Het merk wil dat de komende generaties van sport kunnen genieten al het moois dat de natuur te bieden heeft. De samenwerking met myclimate is de natuurlijke volgende stap van deze inzet.

myclimate is een ervaren, Zwitserse non-profitorganisatie die opkomt voor klimaatbeschermingsprojecten en duurzame ontwikkeling wereldwijd. Odlo en myclimate willen aan een betere toekomst bouwen via overleg, onderwijs en klimaatcompensatieprojecten.

myclimate’s project Community Reforestation helpt kleine landbouwfamilies in Nicaragua met de herbebossing van onderbenutte stukken land. Dankzij een beter beheer van het grondgebruik en een duurzamer gebruik van de bosrijkdommen neemt de bosbedekking van de nabijgelegen waterscheiding toe en verbetert de levenskwaliteit van de bewoners.

Ceramicool is Odlo’s actieve koeltechnologie, waarvan is bewezen dat deze de huidtemperatuur met 1°C kan verlagen. In het ultralichte, zeer luchtdoorlatende Ceramicool-garen worden hiervoor keramische deeltjes opgenomen die zeer goede warmtegeleiders zijn. De vlakke, dwarse structuur van het garen zorgt voor kleine luchtkanaaltjes, die lichaamswarmte snel en efficiënt afvoeren. Hierdoor kan het lichaam ook bij hogere tempraturen topprestaties leveren.

Odlo commiteert zich eraan de hoeveelheid CO2 die tijdens de productie van CERAMICOOL wordt uitgestoot, te compenseren door deelname aan Community Reforestation. De CERAMICOOL-artikelen van Odlo worden daarom als klimaatneutraal gelabeld.

“Odlo is trots op de samenwerking met myclimate. Samen ondersteunen we klimaatcompensatieprojecten met een direct effect,” zegt Timo Pape, Brand Director bij Odlo.

“myclimate is zeer te spreken over zijn samenwerking met Odlo,” vult myclimate’s CEO René Estermann aan. “Het is een goed voorbeeld van onze betrokkenheid bij klimaatbescherming. We gaan voor traceerbaarheid, volledige integratie en effectiviteit.”

Bekijk andere publicaties