Odlo I-THERMIC technologie bekroond op CES en ISPO

23-01-2019 - Leusden

Dankzij I-Thermic, de intelligente thermoregulerende technologie, behoren de ongemakkelijke, koude lagen logge kleding die skiërs in hun bewegingen hinderen tot het verleden. Odlo’s laatste innovatie werd onlangs bekroond met de 2019 CES Innovation Award en de ISPO Gold Award.

Odlo I-THERMIC technologie bekroond op CES en ISPO

I-Thermic wordt gebruikt voor de productie van midlayers en analyseert en reguleert de lichaamswarmte met behulp van intelligente thermische sensoren die naadloos in het kledingstuk zijn verweven. In samenwerking met fabrikant MAS en softwarespecialist Clim8 werden er dunne verwarmingselementen geplaatst op de buikstreek en rond de nieren, zodat deze gevoelige zones hun warmte kunnen vasthouden tijdens de beoefening van stop-and-go-sporten zoals skiën.

De verwarmingselementen kunnen worden ingesteld met een smartphone-app en worden gevoed door een oplaadbare batterij. Zodra I-Thermic is ingesteld, reguleren de ingebouwde sensoren de lichaamstemperatuur automatisch. De elementen warmen op wanneer de lichaamstemperatuur onder de comforttemperatuur zakt en worden uitgeschakeld zodra deze weer binnen het gewenste bereik valt. Zo houdt de batterij het gewoonlijk met gemak een hele dag vol.

Prijzen
Tijdens CES Las Vegas, de grootste elektronicabeurs ter wereld en het internationale podium voor de introductie van innovaties, won I-Thermic de Best Product Award 2019 in de categorie ‘Draagbare technologieën’. Op ISPO Munich, de belangrijkste vakbeurs voor de sportindustrie, werd I-Thermic eveneens als Gold Winner gekroond in de categorie ‘Wintersport, Hybride midlayers’.

“Dankzij I-THERMIC kunnen de gebruikers een eigen microklimaat creëren, zodat ze zonder verschillende lagen kleding te moeten aan- of uittrekken zich comfortabel kunnen voelen tijdens hun winterse activiteiten”, zegt Timo Pape, ODLO’s Brand Director. “We zijn uitermate trots op het feit dat deze samenwerking op CES en ISPO is bekroond. Deze awards zijn een duidelijke erkenning van ODLO’s engagement om aan de toekomst te bouwen en in te zetten op innovatie, design en samenwerking om de concurrentie altijd een stap voor te blijven.”

Vanaf september 2019 zullen er midlayers met halve rits en I-Thermic technologie beschikbaar zijn voor dames en heren.

Bekijk andere publicaties