Odlo overgenomen door nieuwe eigenaar

14-05-2020 - Hünenberg, Zwitserland

Het Noors-Zwitserse sportswearmerk Odlo International en zijn dochterondernemeningen zijn per 13 mei 2020 overgenomen door Monte Rosa Sports Holding.

Odlo overgenomen door nieuwe eigenaar

Monte Rosa is eigendom van Hugo Maurstad en Christian Casal. Maurstad, een ingezetene van Noorwegen, heeft eerder investeringen overzien bij diverse sport- en vrijetijdsmerken, waaronder de Rossignol Group (Rossignol, Dynastar, Lange, Look), Helly Hansen, Navico (Simrad, B&G, Lowrance), SATS, XXL Sport Retail en Dale of Norway. Casal heeft als voormalig hoofd van McKinsey Zwitserland een hoop ervaring met turnaround management.

“We zien een hoop overeenkomsten tussen de investeringen in Helly Hansen, Rossignol en Odlo International,” zegt Maurstad. “Odlo heeft een fantastisch uitgangspunt als wereldwijd bekend merk en een sterke positie in zijn kernmarkten. We geloven dat focus op een terugkeer naar zijn roots Odlo’s positie als toonaangevende Europese producent van outdoor baselayers kan versterken. De directie heeft fantastisch werk gedaan om het bedrijf voor te bereiden op deze nieuwe fase en we geloven dat we kunnen bijdragen om komende jaren winstgevende groei te behalen.”

“We zijn trots om te zien dat zelfs in de huidige, uitdagende tijden het onderliggende momentum van Odlo door onze nieuwe eigenaars wordt gewaardeerd,” zegt Knut Are Høgberg, CEO van Odlo International. “We verwelkomen Monte Rosa in het team en bij onze missie – nu meer relevant dan ooit: consumenten inspireren om actiever te leven in de buitenlucht.”

Bekijk andere publicaties