Odlo zet fabrieken in voor productie van mondkapjes

20-05-2020 - Hünenberg

Het Noors-Zwitserse Odlo, bekend om zijn functionele sportswear voor hardlopen, fietsen en andere outdoorsporten, zet momenteel zijn fabrieken in Portugal in voor de productie van mondkapjes, die dragers kunnen beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

Odlo zet fabrieken in voor productie van mondkapjes

De uitbraak van het coronavirus heeft de wereldwijde toevoer van persoonlijke beschermingsmiddelen zwaar onder druk gezet. Nu diverse landen, waaronder Nederland, hun burgers verplichten om in bepaalde situaties een mondkapje te dragen, wordt de internationale beschikbaarheid ervan van kritisch belang om de uitbraak van COVID-19 in te dammen.

Odlo’s motto #ZeroExcuses geldt niet alleen voor sportieve uitdagingen, maar ook voor maatschappelijke. Het merk draagt al jarenlang een ‘Leader Status’ van de Fair Wear Foundation, die zich inzet om arbeidsomstandigheden in de mode-industrie te verbeteren.

Daarom heeft Odlo als reactie op de uitbraak van het coronavirus een taskforce opgezet die onderzoekt hoe het bedrijf een positieve bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de huidige situatie. De eerste logische stap was het inzetten van Odlo’s productiefaciliteit in Portugal voor de grootschalige productie van de mondkapjes, die zo cruciaal zijn bij het gezond houden van mensen.

Betrouwbaar en duurzaam
De mondkapjes van Odlo zijn gemaakt van sneldrogend polyester met fleece polyamide/polyester-inleg: stoffen waar de vakkundige kleermakers van het merk jarenlange ervaring mee hebben. De mondkapjes beschikken over een antibacteriële afwerking en zijn met hun OEKO-TEX-certificering gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen. De maskers kunnen tot vijftig keer gewassen worden op 60°C en zo betrouwbaar virusvrij gemaakt worden.

“Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn sinds de oprichting ruim zeventig jaar geleden de kern van Odlo’s bedrijfscultuur,” zegt Knut Are Høgberg, CEO van Odlo. “Als kwaliteitsbewust, voormalig familiebedrijf vinden we het belangrijk om zaken te doen volgens deze principes. Tijdens deze pandemie onze fabrieken inzetten voor de productie van gezichtsmaskers, is simpelweg de meest verantwoordelijke stap die we kunnen maken om te helpen mensen gezond te houden. Zodat we hopelijk snel weer kunnen doen waar we het meest van houden: buiten sporten.”

De mondkapjes van Odlo zijn per direct verkrijgbaar op www.odlo.com en kosten €34,95 per 5 stuks, en €59,95 per 10 stuks.

Bekijk andere publicaties