Odlo’s outdoorcollectie voorjaar 2020 houdt je luchtig en droog

23-03-2020 - Leusden

Erop uit trekken in het voorjaar is een aangename break van de hectiek van alledag. De outdoor-lijn in de voorjaarscollectie 2020 van het Noorse sportswearmerk Odlo bestaat uit diverse lagen, die je tijdens hikes en andere buitenactiviteiten zelfs in de meest onberekenbare weersomstandigheden comfortabel en droog houden.

Odlo’s outdoorcollectie voorjaar 2020 houdt je luchtig en droog

dlo introduceerde in zijn outdoorcollectie vorig jaar het ‘Fast & Light’-concept (FLI), dat staat voor lichtgewicht outdoorkleding die bestand is tegen de elementen. Het merk borduurt hier in 2020 op voort met de nieuwe, bekroonde technologie Dual Dry: zeer goed ademende, lichtgewicht stoffen die tegelijk met gemak een lentebui aankunnen.

Tot nu toe hield waterproof hardloopjack je van buiten droog, terwijl je vanbinnen baadde in je eigen zweet, of andersom. Dat is voorbij. Het nieuwe FLI Dual Dry Water Resistant jack is een lichtgewicht windbreaker van Pertex-stof voor uitstekende ventilatie en afvoer van zweet, terwijl de Dual Water Repellent-coating na 100 wasbeurten zijn werk nog steeds doet.

Het jack weegt het slechts 33 gram per vierkante meter en het past opgevouwen met gemak in de broekzak van de bijbehorende FLI Dual Dry Water Resistant wandelbroek. Het lijkt het alsof je lucht draagt, terwijl je goed beschermd bent tegen de elementen en je beter lichaamswarmte vasthoudt.

Uiteraard heeft Odlo, als uitvinder van het drielagenprincipe, ook aan de rest van je uitrusting gedacht. De nieuwe, stijlvolle Concord polo’s en shirts zijn gemaakt van Tencel®, houtvezels afkomstig van duurzame, milieuvriendelijk bosbouw met gesloten watercyclus. Het resultaat is een superzachte stof met natuurlijke verkoelende, vochtregulerende en antibacteriële eigenschappen voor optimale ventilatie, comfort en frisheid.

Ook voegt Odlo deze voorjaarscollectie nieuwe aanwinsten toe aan de bekroonde lijn Natural+ baselayers. Deze lijn ondergoed bestaat uit een superzachte en lichte mix van 50% Tencel® en 50% van het fijnste merinowol. Daardoor biedt Natural+ uitstekende vochtregulatie en gaat nare geurtjes tegen.

Odlo’s outdoorcollectie voor voorjaar 2020 is verkrijgbaar op www.odlo.com en bij geselecteerde speciaalzaken.

Bekijk andere publicaties