Onapsis sluit zich aan bij IBM Security App Exchange-platform

08-12-2016 - Boston, MA

Onapsis Security Platform onderdeel van samenwerkingsverband om ontwikkelingen in cybercrime voor te blijven

Onapsis, wereldwijd expert in de beveiliging van bedrijfskritische applicaties, maakt bekend dat zijn Onapsis Security Platform (OSP) nu integratie biedt met de beveiligingsinformatietechnologie van IBM. Dit biedt gebruikers meer overzicht op de beveiliging van hun bedrijfsnetwerk. De inzet van QRadar maakt het mogelijk om diverse systemen voor netwerkbeveiliging samen te brengen en de bestaande overzichten, beveiligingsprocessen en workflows van QRadar uit te breiden met de bewakingsresultaten van het OSP.

De nieuwe applicatie is vrij beschikbaar via IBM Security App Exchange, een digitale marktplaats waar ontwikkelaars uit de hele sector toepassingen kunnen delen die zijn gebaseerd op IBM Security-technologie. Nu beveiligingsrisico’s zich sneller ontwikkelen dan ooit, kan samenwerking in de community organisaties helpen om zich sneller aan te passen en de innovatie in het gevecht tegen cybercrime te versnellen.

Het Onapsis Security Platform maakt gebruik van IBM Security QRadar, het beveiligingsinformatieplatform dat data van de IT-infrastructuur van een organisatie in real-time analyseert en potentiële bedreigingen identificeert. Met gebruik van QRadars nieuwe, open API’s biedt het Onapsis Security Platform de klanten van Onapsis en IBM een uitgebreide real-time monitoring en rapportage van geavanceerde aanvallen tegen SAP-systemen.

“Dankzij deze integratie kunnen gebruikers met een abonnement op het Onapsis Security Platform nu OSP-events verzenden naar hun SIEM-systeem in IBM QRadar”, zegt Alex Horan, directeur Product Management bij Onapsis. “Daarmee krijgen ze een verbeterd overzicht op hun bedrijfsbrede netwerkbeveiliging. Waarschuwingen die door beheerders zijn ingesteld worden in real-time naar QRadar verzonden en afgezet tegen informatie die via andere netwerkbronnen is verzameld. Dit omvat onder meer informatie over het dataverkeer via poorten en protocollen, de context van ICT-activa, events van apparaten, feeds en andere bronnen. Bedrijven kunnen op deze manier de status van hun beveiliging integraal analyseren.”

Bekijk andere publicaties