Onverminderde groei voor Maqqie in 1e kwartaal 2020

29-04-2020 - Rotterdam

Het online werkplatform Maqqie rapporteert ook over het 1e kwartaal 2020 een onverminderde groei. Het aantal transacties over het platform steeg met ca. 240% ten opzichte van het voorgaande kwartaal tot ruim 59 duizend. Het aantal uren via het Maqqie platform was in 2019 al met een factor 7 gegroeid ten opzichte van 2018.

“Als gevolg van de wet WAB zagen we afgelopen kwartaal veel klanten van traditionele payrollpartijen naar ons overstappen. Ze zijn op zoek naar een betaalbare, werkbare en tegelijk flexibele oplossing” aldus oprichter Pieter Leenman. Ondanks de Corona crisis blijven de vooruitzichten voor de rest van het jaar goed. De verwachting is dat ook dit jaar het aantal transacties minimaal vertienvoudigd, na een lichte krimp in april.

Directeur Martijn den Besten ziet nu veel vraag ontstaan vanuit bedrijven die eerder veel met freelancers werkten. “Het feit dat er in veel gevallen geen goed vangnet is geregeld voor deze mensen maakt dat bedrijven zich oriënteren op betere oplossingen voor de toekomst.”

Over Maqqie
Maqqie is het eerste werkplatform met volledige CAO integratie en biedt contractvormen met sociale zekerheid in de range van maximaal flex tot maximaal vast. Volautomatisch, zonder tussenkomst van dure derden en zonder werkgeversrisico’s voor de inlener. Ruim 500 bedrijven hebben zich inmiddels ingeschreven en kunnen op eenvoudige wijze samenwerken met meer dan 10.000 werknemers die zich op het platform profileren. Bij Maqqie zelf werken 15 medewerkers.

Bekijk andere publicaties