Persbericht Rapport IDC MarketScape 2020-2021: “Basware ‘Leader’ binnen Account Payable”

10-02-2021 - Amsterdam

Basware is uitgeroepen tot ‘Leader’ in het IDC MarketScape-rapport “Worldwide SaaS and Cloud-Enabled Accounts Payable Automation Applications for Enterprise 2020–2021 Vendor Assessment”. Deze studie van IDC MarketScape geeft een beoordeling van de SaaS- en cloud-enabled AP automation-applicaties voor ondernemingen en bespreekt de criteria die een belangrijke rol spelen bij een systeemselectie.

“IDC MarketScape heeft Basware erkend als ‘Leader’ in AP Automation”, aldus IDC-analist Kevin Permenter. “Basware is bijzonder aantrekkelijk voor complexe internationale ondernemingen met diverse ERP-omgevingen die verschillende soorten facturen moeten automatiseren. De integratie-ervaring – niet alleen met ERP’s maar ook met directe inkoop, SRM, VMS en belastingoplossingen – is ook van onschatbare waarde in een tijdperk waarin solution providers in een groter applicatielandschap dienen te passen.”

Voor IDC MarketScape zijn het uitgebreide Basware-netwerk én de mogelijkheid om te integreren met meer dan 250 verschillende ERP-systemen de sterke punten die bijdragen aan zijn positie in de Leaders-categorie. In de studie wordt specifiek opgemerkt dat Basware ‘inzicht geeft in alle uitgaven’ en ‘zijn klanten helpt om financiële en reputatierisico’s te verkleinen’. De onderscheidingen onderstrepen de belofte van Basware om bedrijven 100% zichtbaarheid te geven in hun uitgaven door 100% connectiviteit met leveranciers en 100% gegevensverzameling.

“Papier is niet alleen inefficiënt, maar brengt ook uitdagingen met zich mee die de Covid-19-pandemie snel aan het licht bracht”, zegt Dany de Budt, Country Manager België en Nederland bij Basware. “Het is niet voldoende voor organisaties om het papier simpelweg uit te besteden; ze moeten dit ook uit het hele proces verwijderen. Als een van de grootste open wereldwijde netwerken ondersteunen we leveranciers al met meerdere opties, zodat ze gemakkelijk van papier naar elektronisch kunnen overstappen. Bovendien zijn we altijd aan het innoveren, door meer opties aan de mix toe te voegen die handmatige inspanningen nog verder verminderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan SmartPDF AI, een nieuwe oplossing die factuurgegevens automatisch vastlegt via Artificial Intelligence.”

Bekijk andere publicaties