SANS Amsterdam helpt EU-bedrijven om te voldoen aan eisen rondom NIS Directive NIS Directive vergroot de noodzaak tot up-to-date cybersecurityvaardigheden

07-01-2020 - Amsterdam

SANS Institute, de wereldwijde leider op het gebied van cybersecuritytrainingen en -certificeringen, start zijn trainingsjaar met de eerste training op Nederlandse bodem in Amsterdam van 20 tot en met 25 januari. Tijdens SANS Amsterdam kunnen ICT-professionals hun vaardigheden op het gebied van cybersecurity verbeteren door het bijwonen van de in totaal acht SANS-cursussen. Met het eerste deel van de EU-brede wetgeving rondom cybersecurity ‘NIS Directive’ stevig op zijn plaats is het voor bedrijven noodzaak ervoor te zorgen dat hun IT-securitypersoneel volledig op de hoogte blijft van de meest recente ontwikkelingen, technologieën, dreigingen en trends. Alleen op deze manier blijven bedrijven compliant met de NIS Directive.

Jan Pieter Spaans, Managing Director Mainland Europe bij SANS, licht toe: “De NIS Directive omvat juridische maatregelen om het cybersecurityniveau binnen de EU te stimuleren en zo een veilige economische en maatschappelijke cultuur te bewerkstelligen. Bedrijven die leunen op ICT en door de lidstaten worden geïdentificeerd als operators van belangrijke diensten dienen passende beveiligingsmaatregelen te nemen en hun eigen nationale autoriteit van ernstige incidenten op de hoogte te brengen.”

Cybersecurityprofessionals die in bedrijfskritische infrastructuur actief zijn, zullen met name veel van ICS / SCADA Security Essentials kunnen leren. Het is een van de acht cursussen die in Amsterdam worden gegeven door Thomas Brandstetter die als cybersecurity-expert al meer dan twintig jaar ervaring heeft. Deze cursus is ontworpen om (Nederlandse) securityprofessionals en system engineers met cybersecurityvaardigheden uit te rusten die zij nodig hebben om hun digitale infrastructuur te beschermen en te helpen met (de implementatie van) de recente NIS-wetgeving.

SANS wordt wereldwijd erkend als een gerenommeerd instituut om cybersecurityvaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om ICT-professionals te helpen bij het beschermen van hun organisatie tegen eventuele toekomstige aanvallen. De meeste deelnemers die een training in Amsterdam volgen, krijgen tevens de gelegenheid de juiste GIAC-kwalificatie bij hun cursus te behalen. Op deze manier tonen zij aan bestaande en potentiële werkgevers dat hun cybersecurityvaardigheden aan de hoogste eisen voldoen.

Bekijk andere publicaties