Persbericht: Simon Setz nieuwe partner ondernemingsrecht Boonk Van Leeuwen Advocaten

29-10-2018 - Rotterdam

Persbericht: Simon Setz nieuwe partner ondernemingsrecht Boonk Van Leeuwen Advocaten
Met de toetreding van Simon Setz als partner krijgt het Rotterdamse advocatenkantoor Boonk Van Leeuwen een stevige impuls op het gebied van ondernemingsrecht en insolventierecht.
Setz werkt sinds 2008 als advocaat in Rotterdam. Hij heeft een brede ervaring met diverse ondernemingsrechtelijke contracten, bestuursaansprakelijkheid, aandeelhoudersgeschillen en de daaruit voortvloeiende procedures. Zijn grote kennis van fusies en overnames in situaties van liquiditeitsproblemen (zogenaamde distressed M&A cases) gecombineerd met het breed adviseren en vinden van oplossingen voor ondernemingen in financiële moeilijkheden vormen een grote toegevoegde waarde voor de praktijk bij Boonk Van Leeuwen. Simon treedt ook op als bewindvoerder in surseances en als curator bij faillissementen.
Buiten geëigende paden
Volgens Michiel van Leeuwen, partner bij Boonk Van Leeuwen advocaten, wordt met de komst van Setz niet alleen het bestaande team versterkt maar ook een goede stap gezet in de verdere verbreding en verdieping van het kantoor: “Wij kennen onze klanten goed en weten wat er speelt in de voor hen relevante markten. Onze cliënten zitten ook met ondernemingsrechtelijke vraagstukken. Met de komst van Simon kunnen wij onze cliënten nog beter bedienen.” Johan Smit, eveneens partner bij Boonk Van Leeuwen advocaten, onderschrijft dit: “Met zijn gedrevenheid en oplossingsgerichtheid – waarbij hij buiten de geëigende paden weet te denken – is Simon een aanwinst voor onze cliënten en voor het kantoor.”
Diepgewortelde ambitie en cultuur 
Boonk Van Leeuwen Advocaten is een typisch Rotterdams (niche) kantoor met een van oorsprong sterke sectorfocus op de (internationale) haven, handel en logistieke praktijk. Vanuit een diepgewortelde ambitie en cultuur om zeer nauw met haar cliënten samen te werken, heeft het kantoor een koers ingezet om het team de komende periode te versterken met meerdere advocaten en te verbreden met meerdere specialismen om haar dienstverlening te optimaliseren. Dit zodat Boonk Van Leeuwen in staat is haar cliënten, ook in de toekomst, maximaal juridisch te ontzorgen.
Maritieme en binnenvaartrecht
De uitbreiding van het team van Boonk Van Leeuwen met Setz past binnen de in 2018 uitgezette koers waarin het team onder meer is versterkt met Marieke van den Dool en Ynke Ooijkaas, twee zeer ervaren advocaten in het maritieme en binnenvaartrecht, en met Stijn Haanschoten die de ondernemingsrecht-sectie verder zal verdiepen. Boonk Van Leeuwen zal deze koers ook de komende tijd voortzetten.
Fotobijschrift
Rechtenvrij te gebruiken foto: Simon Setz (foto: Boonk Van Leeuwen)
Meer informatie en/of interviewverzoeken
Havana Orange
Rick van de Weg
06 557 202 91
Bekijk andere publicaties