Power HiFi van Teufel: alsof er een live concert in je huiskamer plaatsvindt

22-10-2019 - Berlijn

Het modulaire luidsprekersysteem Power HiFi is met slechts één doel in gedachten ontwikkeld: het produceren van de best mogelijke geluidskwaliteit in de huiskamer. Het resultaat is een 3-kanaalssysteem met versterkers met een totaal vermogen van 380 Watt, legio aansluitingsmogelijkheden en een elegant vormgegeven, gebruiksvriendelijk bedieningspaneel.

Feiten in vogelvlucht

– een modulair luidsprekersysteem met een tweeter, midwoofer en subwoofers
– een helder gedefinieerd livegeluid ondanks het indrukwekkend volume
– uitgebreide aansluitings- en configuratiemogelijkheden
– Bluetooth met apt-X® voor draadloze muziekoverdracht in cd-kwaliteit van onder meer Spotify, Youtube en Apple Music
– twee krachtige 305 mm subwoofers, een 200 mm midwoofer en een tweeter voor een volume van boven de 115 dB
– een uiterst efficiënte Class D-versterker met een totaal vermogen van 380 Watt
– automatische in- en uitschakeling via Cinch, XLR en bluetooth
– een hoogwaardig metalen bedieningspaneel met display, ondersteuning voor USB-geluidskaarten en een afstandsbediening
– per direct verkrijgbaar via www.teufelaudio.nl en alle Teufel stores voor 1.299,99 euro
– ook verkrijgbaar als stereoset inclusief 5 meter lange XLR-kabel voor 2.499,99 euro

Groot, robuust en extreem luid
De Power HiFi bestaat uit drie op elkaar gestapelde modules: een tweeter, midrange driver en subwoofer. Het fundament van de Power HiFi is een meer dan 35 kilo zware basmodule met twee basdrivers van 12 inch (305 mm). De schuine opstelling van de drivers is ruimtebesparend en vergroot tegelijkertijd de basprestaties. De veerkrachtige longthrow subwoofers produceren een zeer droog en zuiver basgeluid. De midrange driver zorgt met zijn 200 mm drivers voor een warm, natuurlijk middenbereik. Daar bovenuit troont de tweeter, die dankzij zijn hoge efficiëntie ook bij extreem hoge volumes geluid zonder vervorming produceert. De tweeter herbergt drie Class D-versterkers met een totaal vermogen van 380 Watt. Een in de zijkant van de behuizing ingebouwd bedieningselement maakt het mogelijk om diverse zaken direct op het apparaat te regelen, zoals de ingangselectie, bluetooth-pairing, de 3-bands equalizer en natuurlijk het volume. Uiteraard kunnen alle functies ook op afstand worden geregeld met de afstandsbediening, iets wat bij een hoog volume sterk wordt aanbevolen.

Een audiosysteem dat bij iedereen aansluit vindt
Wie zijn huis direct op zijn grondvesten wil laten schudden, kan simpelweg vanaf zijn mobiele apparaat via bluetooth een verbinding met de Power HiFi maken voor het streamen van muziek in cd-kwaliteit met apt-X. Andere geluidsbronnen kunnen worden verbonden met stereo-Cinch, een optische digitale kabel of een XLR-aansluiting. Met name die laatste is een zegen voor musici en dj, omdat ze daarop professionele apparatuur zoals dj-consoles en mengtafels kunnen aansluiten. Wie nog meer power wil, kan via de XLR-aansluiting een tweede (of derde, of vierde) Power HiFi aansluiten.

Live geluid in huis, in de oefenruimte of op de bühne
Alle drie modules van de Power HiFi zijn van hout vervaardigd en bijzonder stabiel. De geluidstorens zijn echte blikvangers in de woonkamer, maar kunnen ook vlammen in feestkelders, in oefenruimtes en op de bühne.

Prijzen en beschikbaarheid
Power HiFi is per direct verkrijgbaar via www.teufelaudio.nl voor 1.299,99 euro. Ook de Power HiFi-stereoset is per direct verkrijgbaar. Deze omvat twee exemplaren van de Power HiFi en een 5 meter lange XLR-kabel. De prijs hiervan bedraagt 2.499,99 euro.

Bekijk andere publicaties