Q-Park en Connexxion verlengen samenwerking

09-02-2017 - Maastricht

Q-Park en Connexxion verlengen samenwerking

Wegens groot succes continueren Q-Park en Connexxion hun in 2015 gestarte Park+Fly pilot. Hierbij parkeren vakantiegangers en zakelijke reizigers hun auto bij Q-Park Spaarne Gasthuis in Hoofddorp en reizen vervolgens binnen enkele minuten met de bus naar Schiphol. Door vooraf online een combikaart voor bus en parkeerplaats te kopen, zijn reizigers al vanaf 2,50 euro per dag verzekerd van een goede en één van de goedkoopste parkeermogelijkheden rondom Schiphol. Deze geïntegreerde dienstverlening is een mooi voorbeeld van smart mobility.

 

De bussen van Connexxion stoppen overdag elke zes minuten bij Q-Park Spaarne Gasthuis. En brengen je binnen slechts twaalf minuten naar Schiphol. “Het is een goed voorbeeld van smart mobility, voegt Eric Van Eijndhoven, algemeen directeur openbaar vervoer van Connexxion, toe. “Reizigers kunnen eenvoudig een parkeerplaats boeken met aansluitend een gegarandeerde snelle verplaatsing naar Schiphol. Hierdoor wordt de bereikbaarheid van Schiphol bevorderd. Bovendien is het ook nog eens een duurzame oplossing.”

 

Smart mobility

“Onze klanten combineren steeds vaker verschillende vervoersvormen om van A naar B te reizen”, aldus Mark van Haasteren, algemeen directeur van Q-Park Nederland. “In deze smart mobility-concepten groeien kwalitatief hoogwaardige parkeerlocaties meer en meer uit tot mobiliteitsknooppunten. Ze zijn niet alleen eindpunt, maar ook een vertrekpunt voor de rest van het traject en maken integraal onderdeel uit van de reisbeleving.”

Van Haasteren: “Hierin gaan we steeds meer de samenwerking aan. We vormen één integrale keten waarbij het ontzorgen van de reiziger centraal staat. Park+Fly is daar een goed voorbeeld van. Samen met Connexxion onderzoeken we ook de mogelijkheden voor andere innovatieve mobiliteitsconcepten.”

 

Over Q-Park

Q-Park is één van de grootste Europese parkeerdienstverleners met sterke marktposities in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Q-Park is een erkend kwaliteitsleider op het gebied van parkeren. Haar portfolio omvat zo’n 835.000 parkeerplaatsen verdeeld over 6.195 parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan. Q-Park Nederland telt 260 parkeerfaciliteiten, waaronder 97 P+R terreinen.

 

Over Connexxion

Openbaar Vervoer Mobiliteit is onmisbaar in ieders leven: het verbindt je met de wereld om je heen. Transdev Nederland geeft dagelijks mensen de vrijheid om te gaan en staan waar ze willen, via onze bussen, treinen, taxi’s en touringcars. Dit doen wij onder de merknaam Connexxion. Connexxion is onderdeel van Transdev, wereldspeler op het gebied van mobiliteit. In Nederland werken er ruim 12.000 mensen onder de vlag van Transdev. Met 18 vervoersgebieden is Connexxion Openbaar Vervoer marktleider in het stads- en streekvervoer in Nederland.

 

Bekijk andere publicaties