Qualcomm en TomTom werken samen aan toekomst van autonoom rijden

27-02-2017 - Mobile World Congress, Barcelona

TomTom (TOM2) en Qualcomm Technologies Inc., een dochter van Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), kondigden vandaag aan samen te gaan werken aan een project voor het crowdsourcen van data voor HD-wegenkaarten. Dit moet bijdragen aan het versnellen van de ontwikkelingen rond autonoom rijden. TomToms innovatieve HD-wegenkaarten voor autonoom rijdende voertuigen wordt hiermee verrijkt met data van Qualcomms Drive Data Platform.

Qualcomm Drive Data Platform gebruikt intelligente technologie om data van verschillende sensoren van voertuigen te verzamelen en analyseren. Hiermee kunnen voertuigen betrouwbaar en accuraat hun positie bepalen en de omgeving herkennen, en deze informatie delen met de rest van de wereld. TomToms HD Maps met RoadDNA is een zeer accurate digitale wegenkaart die autonoom rijdende voertuigen helpt bij plaatsbepaling op de weg en ook bij hoge snelheden bijdraagt aan manoeuvreren.

“We bouwen aan een cloud-based platform met behulp van een aantal bronnen, zoals crowdsourced data van connected voertuigen”, zegt Willem Strijbosch, hoofd Autonomous Driving bij TomTom. “We kijken ernaar uit de connectiviteit en rekencapaciteit van Qualcomm Drive Data Platform toe te passen en zo de toekomst van autorijden verder te helpen.” 

“Qualcomm Technologies bewijst dat een betaalbare en makkelijk te integreren oplossing voor autonome voertuigen mogelijk is”, zegt Nakul Duggal, vicepresident automotive van Qualcomm Technologies. “Qualcomm Drive Data Platform integreert de belangrijkste technologie in een kosteneffectieve oplossing die veilige, intelligente mobiliteit mogelijk maakt. We zijn blij dat we dit via TomToms HD Maps beschikbaar kunnen stellen aan autofabrikanten, serviceproviders en de auto-industrie als geheel.” 

Meer informatie over TomToms HD Maps vind je hier.

Lees meerBekijk andere publicaties