Rolande en bp openen eerste gezamenlijke tankstation

18-10-2022 - Tilburg/Bodegraven

Rolande en bp openen eerste gezamenlijke tankstation

Rolande en bp hebben aan de Europaweg in Bodegraven een gezamenlijk tankstation geopend, gericht op vrachtverkeer. Rolande biedt LNG en bio-LNG aan, bp levert andere brandstoffen als diesel en Adblue.

Het tankstation symboliseert de verduurzamingsslag die in het goederentransport plaatsvindt. “LNG is al duurzamer dan diesel”*, aldus Jolon van der Schuit, CEO van Rolande. “Met bio-LNG bespaart zwaar wegtransport zelfs tot 100 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel. Daarmee draagt bio-LNG substantieel bij aan de doelstelling van de Europese Commissie om in 2050 klimaatneutraal te opereren.”

24/7 zelfbediening
Het bestaande onbemande tankstation van bp is geheel gerenoveerd en aangevuld met twee liquefied natural gas (LNG)-pompen van Rolande.

Rolande en bp werken al langer samen. Zakelijke klanten van bp kunnen met hun tankpas al bij stations van Rolande terecht. Nu heeft de samenwerking voor het eerst een gezamenlijk tankstation voortgebracht. Van der Schuit: “Dit nieuwe station is een bouwsteen in een Europa-dekkend LNG-netwerk. Het ligt op een belangrijk logistiek kruispunt van de A12 en de N11 en heeft een sterke regionale functie.”

Dertiende
Bodegraven is het dertiende LNG-station van Rolande in Nederland. Andere locaties zijn Alkmaar, Duiven, Geldermalsen, Heerenveen, Leeuwarden, Nieuwegein, Oude Tonge, Rotterdam-Botlek, Tilburg, Utrecht, Veghel en Zaandam. Daarnaast zijn er Rolande-tankstations in België en Duitsland. Naast deze ‘eigen’ tankstations is er ook een groot netwerk van partnerstations waar je met de Rolande pas kunt tanken.
Over Rolande en (Bio-)LNG
Rolande, gevestigd in Tilburg, is een pionier en koploper op het gebied van de inzet van LNG. De focus ligt op het verduurzamen van het wegtransport om zo bij te dragen aan een schonere wereld. In de afgelopen jaren is ‘vloeibaar aardgas’ als duurzaam en betaalbaar alternatief op de kaart gezet. Rolande ontwikkelt, bouwt en exploiteert een eigen netwerk van (bio-)LNG-tankstations in Europa. Inmiddels behelst dat 21 stations in Nederland, België en Duitsland.

Sinds 2011 is LNG beschikbaar als brandstof voor trucks. Door LNG te maken uit biogas, ontstaat bio-LNG. Hiermee bespaart zwaar wegtransport tot 100 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel Euro 6.

RolandeLNG.com

* https://www.gov.uk/guidance/measuring-and-reporting-environmental-impacts-guidance-for-businesses

Bekijk andere publicaties