Rolande opent in Waregem vierde Belgische LNG-tankstation

07-10-2022 - Tilburg

Rolande opent in Waregem vierde Belgische LNG-tankstation
Met het station in Waregem openen Rolande, marktleider op het gebied van LNG in Nederland, en G&V Energy Group hun vierde LNG-tankstation in België. Hiermee werken de partners, met de andere stations in Antwerpen, Habay en Meer, aan een dekkend LNG-netwerk in België. “Een belangrijke stap in de verduurzaming van het goederentransport.”
“Wij geloven in ‘vergroening’ van transport. Dat is essentieel voor een betere wereld”, aldus Jolon van der Schuit, CEO van Rolande. “LNG is daar een stap in, maar we willen zo snel mogelijk doorschakelen naar Bio-LNG. Daarmee bespaart zwaar wegtransport tot nagenoeg 100% procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van de traditionele diesel. Dat is voor ons een drijfveer om ons netwerk verder uit te blijven breiden.”
Belangrijkste Noord-Zuid verkeersas
Op vraag van heel wat grote transporteursklanten, werd na de locatie in Meer ook deze in Waregem gerealiseerd.  “Deze locatie ligt op de belangrijkste Noord-Zuid verkeersas voor transit transport door België”, aldus Xavier Dewulf, CEO van G&V Energy Group. “Het is de enige snelweg die in geen van de twee rijrichtingen beperkingen voor trucks kent. Om onze klanten de overstap op duurzaam transport nog makkelijker te maken, staan er dit en volgend jaar nog enkele belangrijke nieuwe locaties op de planning, waaronder Zellik, dat later dit jaar open zal gaan.”
Het nieuwe station is een openbaar 24/7 zelfbedieningsstation met twee liquefied natural gas (LNG)-pompen.
Bekijk andere publicaties