Ruim 100 arbeidsplaatsen vervallen bij reparatiewerven Damen in Rijnmond

19-02-2021 - Gorinchem

In de tweede helft van dit jaar worden de organisaties van Damen Verolme Rotterdam en Damen Shiprepair Rotterdam met in totaal 114 FTE aan arbeidsplaatsen afgeschaald. De aanhoudende recessie in de offshore olie- en gasmarkt, alsmede de gevolgen van de COVID-19 pandemie, dwingen Damen helaas tot deze maatregel.

Beide werven zijn onderdeel van de divisie Shiprepair & Conversion van Damen Shipyards Group. De aanpassingen zijn helaas noodzakelijk om de werven gezond te houden voor de toekomst, zodat zij flexibeler kunnen inspelen op de veranderende marktomstandigheden binnen de diverse scheepsreparatie en -conversiemarkten.

De maatregelen betreffen een inkrimping van het vaste personeel in alle lagen van de organisatie en een verlaging van de facilitaire kosten. Door middel van interne mobiliteit binnen de Nederlandse Damen vestigingen, wordt verwacht het uiteindelijk aantal gedwongen ontslagen te kunnen beperken.

De betreffende ondernemingsraden zijn om advies gevraagd en er wordt overleg gevoerd met de vakbonden over een sociaal plan.

Damen Shiprepair & Conversion is de divisie binnen Damen Shipyards Group die zich richt op reparatie en ombouw van schepen. De tien werven opereren vanaf twaalf locaties in binnen- en buitenland en zorgen voor werkgelegenheid voor zo’n 1.325 medewerkers.

Bekijk andere publicaties