Samenwerking White Lies & Raumfeld in nieuwe videoserie #THEARTOFLISTENING

13-10-2016 - Berlijn

Raumfeld, de Berlijnse fabrikant van hoogwaardige draadloze speakers, heeft #TheArtOfListening gelanceerd. Het is een serie waarin Raumfeld verschillende musici interviewt en hun vraagt naar hun persoonlijke manier van muziek luisteren. Op deze manier wil Raumfeld muziekliefhebbers over de hele wereld informeren over het belang van het ‘gericht’ en ‘intensiever’ luisteren naar muziek.

De allereerste episode in een reeks interviews speelt zich af rond de Britse band White Lies die net zijn vierde studioalbum ‘Friends’ heeft gelanceerd. In het video-interview praat White Lies uitgebreid over dit nieuwe album, hoe ze naar muziek luisteren en hoe dit hun geluid beïnvloedt. White Lies heeft bij het luisteren naar muziek de draadloze streamingspeakers van Raumfeld in een thuissituatie gebruikt.

“Veel mensen praten over muziek als een uitvlucht, maar dat heb ik nooit zo ervaren. Ik houd echt van de manier waarop muziek vandaag de dag wordt gemaakt”, aldus Charles Cave, bassist van White Lies.

Frontman Harry McVeigh vervolgt: “Het is zo gemakkelijk iets op te zetten. Sinds ik speakers van Raumfeld heb, luister is veel meer en intensiever naar muziek.”

Drummer Jack Lawrence-Brown is het hiermee helemaal eens. Hij merkt hoe de omgeving een belangrijke rol speelt wanneer hij naar muziek luistert: “Wanneer het in Londen herfst wordt en het weer er miezerig uitziet, hou ik ervan van muziek in de avond op te zetten. Gewoon zitten en genieten als een heerlijke vorm van ontspanning.”

Raumfelds campagne #TheArtofListening is een discussieplatform voor dit onderwerp. Dit alles door middel van inzichtelijke interviews met muzikanten en kunstenaars in verschillende genres van rock en elektronische muziek tot jazz en klassiek. Een secundair component van de campagne zijn de Raumfeld Listening Rooms-events. Hier krijgen fans de kans om samen met de artiest in een intieme setting naar een album te luisteren. Fans ontmoeten niet alleen de artiest(en) maar kunnen ook vragen stellen en ervaren waar zij op moeten letten als ze een album thuis afspelen. White Lies is de eerste muzikale gast voor de eerste van meerdere Raumfeld Listening Rooms-events. Op 4 oktober werd de vuurdoop gehouden in Raumfelds Flagshipstore in Berlijn. Toekomstige evenementen worden over de hele wereld georganiseerd.

Bekijk andere publicaties