SANS biedt ouders stapsgewijze handleiding om kinderen tijdens Coronacrisis online te beschermen

24-03-2020 - Londen

Terwijl scholen in Nederland en de rest van Europa de deuren hebben gesloten en schoolgaande kinderen ten minste nog een paar weken thuis zitten, biedt SANS Security Awareness ouders met het gratis Secure Your Kids Online-pakket hulp bij het online beschermen van hun kinderen.

Het Coronavirus heeft ertoe geleid dat scholen over de hele wereld zijn overgestapt op een eLearning-opzet, waar het onderwijs de klas verlaat en het huis binnengaat. Lance Spitzner, directeur van Security Awareness: “eLearning vanuit huis is een nieuwe ervaring voor zowel kinderen als ouders. Met deze technologie en de grenzeloze toegang tot informatie en mensen komen er wel potentiële risico’s om de hoek kijken. ‘Secure Your Kids Online’ is opgezet om gezinnen het beste uit thuis leren te laten halen door ouders te voorzien van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om hun kinderen te begeleiden én te beveiligen.”

Onderwijs is de beste verdediging die kinderen nodig hebben om zich tegen cyberrisico’s te beschermen. ‘Secure Your Kids Online’ helpt ouders bij het ontwikkelen van verantwoorde online bewustwording en het gedrag van kinderen. ‘Secure Your Kids Online’ omvat:

– ideeën voor het opstellen van regels om kinderen te beschermen;
– bij wie kinderen problemen dienen te melden in het geval van pesterijen en ongepast gedrag;
– wat voor soort informatie ze kunnen delen (en met wie); de soorten sites die zij mogen bezoeken (of juist niet).

Voordat men toegang krijgt tot documenten, wordt aanbevolen dat ouders en voogden eerst een korte video bekijken.

Directe links naar inhoud van ‘Secure Your Kids Online’ zijn hieronder opgenomen:

Video die samenvat hoe u uw kinderen het beste online kunt beveiligen;
Tips uit de SANS OUCH!-nieuwsbrief om uw kinderen te onderwijzen;
Aanvullende bronnen voor meer informatie.

Voor meer informatie over SANS Security Awareness, inclusief blogposts voor het creëren van een veilige thuiswerkervaring voor ouders en kinderen: https://www.sans.org/security-awwaren-training.

Bekijk andere publicaties