SANS Security Awareness stelt ‘Veilig Thuiswerken’-pakket gratis voor iedereen beschikbaar

17-03-2020 - Londen

Het Coronavirus dwingt organisaties over de hele wereld hun personeel thuis te laten werken om verdere verspreiding van het besmettelijke virus tegen te gaan. Veel bedrijven hebben niet de middelen (beleid, budget, training) om hun personeel veilig van thuis te laten werken. Mede hierdoor stelt SANS Security Awareness, onderdeel van het SANS Institute, het uitgebreide pakket met hulpmiddelen “Securely Working from Home” (‘Veilig Thuiswerken’) gratis beschikbaar.

Dit pakket biedt securityprofessionals een stapsgewijze handleiding voor het snel implementeren van een trainingsprogramma voor medewerkers die zich op dit moment niet binnen de vier muren van het kantoor begeven. Het pakket omvat alle trainingsmaterialen en -middelen die een Security Officer, HR-afdeling of kleine ondernemer nodig heeft om de organisatie snel op te leiden in veilig thuiswerken. Alle materialen in het pakket zijn inzetbaar om ( meertalig) personeel op afstand veilig het werk te laten voortzetten.

“De wijdverspreide bezorgdheid over en media-aandacht voor het Coronavirus is een perfecte voedingsbodem voor cybercriminelen om wereldwijde oplichting en phishing-aanvallen uit te voeren. Bovendien worden veel organisaties wereldwijd genoodzaakt hun personeel thuis te laten werken”, zegt Michael Heering, Marketing Director EMEA & APAC bij SANS Institute. “Met iedereen die thuis werkt, is er een groter risico dat medewerkers aan social engineering ten prooi vallen. SANS’ gratis Veilig Thuiswerken-pakket helpt bedrijven bij het opleiden van medewerkers en te beschermen tegen dergelijke risico’s. Naast social engineering is er ook een belangrijke rol weggelegd voor het gebruik van sterke wachtwoorden en het up-to-date houden van systemen.”

Lance Spitzner, directeur en woordvoerder bij SANS Security Awareness: “Het trainingsmateriaal is een combinatie van zowel onze beschikbare middelen als betaald trainingsmateriaal. Deze uitgebreide kit bevat onder meer video’s, infographics, podcasts, nieuwsbrieven en narrowcasting in meerdere talen. Deze zijn alle in één pakket gebundeld dat we aanbieden als gratis hulpmiddel voor iedereen die het nodig heeft. We begrijpen dat dit een unieke situatie is en we willen er alles aan doen om zoveel mogelijk bedrijven en mensen te helpen hun personeel in deze onzekere tijden te beveiligen.”

Webcast (dinsdag 17 maart | 13.00 uur)
Om professionals op het gebied van security awareness te helpen bij het toepassen van deze informatiebron, vindt er vandaag (13.00 uur) een live webcast plaats. Deelnemers krijgen een overzicht van de beschikbare middelen en inzicht in hoe deze ten volste te benutten. Na de presentatie is een opname van de webcast beschikbaar. Voor meer informatie en toegang: https://www.sans.org/webcasts/113875.

Voor meer informatie over SANS Security Awareness-training en het creëren van een veilige ‘werk-van-huis’ situatie: https://www.sans.org/security-awwaren-training.

Bekijk andere publicaties