Ŝharko10: de nieuwe generatie AGV voor industriële omgevingen

06-11-2018 - Haarlem

MoviĜo Robotics uit Haarlem introduceert de Ŝharko10, een robotvoertuig voor industriële omgevingen waar normaliter manuele pompkarren of electro pallettrucks rijden. Het compacte voertuig is zeer manoeuvreerbaar en wisselt eenvoudig data uit met WMS- en ERP-systemen. Door de Ŝharko10 hoeven minder meters afgelegd te worden met bemande pompkarren en electro pallettrucks. Hierdoor hoeven bedrijven uiteindelijk minder personeel in te zetten.

De Ŝharko10 is een Automatisch Geleid Voertuig (AGV) dat ondersteuning biedt binnen interne productie- en logistieke processen. Door het compacte design -136 x 56 x 43 centimeter – kunnen bedrijven de Ŝharko10 inzetten op plekken die normaliter moeizaam te bedienen zijn. “Omdat de Ŝharko10 klein is en binnen zijn eigen lengte draait, is het voertuig maximaal manoeuvreerbaar in smalle en kleine ruimtes die je veelal aantreft in productie-omgevingen”, aldus Paul van der Hulst, managing director van MoviĜo Robotics. “De AGV kan tot duizend kilo heffen en is daarmee geschikt voor industrieel gebruik in productie- en logistieke bedrijven.”

Navigatie
De Ŝharko10 combineert haar compacte design met een hoge inzetbaarheid. “Het voertuig navigeert volledig autonoom, ook in omgevingen waar mensen aan het werk zijn, en verlangt geen fysieke aanpassingen aan de bedrijfsomgeving”, vervolgt Van der Hulst. “Tevens kunnen klanten zelf pick-up en drop-off points toevoegen. De toegepaste batterijtechnologie zorgt ervoor dat de AGV zich binnen vijftien minuten oplaadt. Daardoor is het robotvoertuig meer dan 22 uur per etmaal effectief inzetbaar.”

Meer dan alleen vervoeren
De Ŝharko10 is vooral ook ontwikkeld om veel data te vergaren. Van der Hulst: “Hiervoor rusten we de AGV uit met technieken voor onboard barcode scanning en temperatuur- en gewichtsregistratie.” MoviĜo Robotics levert naast de voertuigen ook het Traffic Management Systeem. De speciaal ontwikkelde software zorgt voor de volledige data-integratie met backofficesystemen zoals MES, WMS en ERP en automatische pallet- of trolleydetectie. “Zo sluit Ŝharko10 volledig aan op bestaande logistieke systemen en stuurt de juiste data naar de gebruikers.”

Over MoviĜo Robotics
Het Nederlandse MoviĜo Robotics ontwikkelt, levert en implementeert industriële indoor- en outdoorrobots. De voertuigen kunnen naast mensen in dezelfde ruimte werken, zijn voorzien van de nieuwste software en zijn door hun robuuste design geschikt voor industriële omgevingen. De robots optimaliseren productionele en logistieke processen en zijn eenvoudig te integreren in de bestaande bedrijfsprocessen.

Lees meerBekijk andere publicaties