Sliedrecht Sport treft Gran Canaria in Europacup

21-08-2020 - Sliedrecht

Sliedrecht Sport treft Gran Canaria in Europacup

Met Gran Canaria nemen de dames van Sliedrecht Sport het voor het eerst in hun bestaan op tegen een Spaanse ploeg in een Europese competitie. Belangrijker is dat het daarmee een sterke tegenstandster treft. Na een vijfde plaats in de Spaanse Superliga, heeft het team zich fors versterkt. In de tweede week november wordt in de Challenge Cup eerst uit op de Canarische Eilanden gespeeld.

De bestemming voor de 1/16e finale zal ongetwijfeld met gejuich begroet zijn door de trouwe schare aan fans en sponsoren die de blauw-witte ploeg jaarlijks vergezellen op de Europese volleybalavonturen. Gran Canaria in november is tenslotte geen straf.

Bondscoach
De Sliedrechtse ploeg belandt daar omdat het afgelopen seizoen beslag wist te leggen op de Nationale Beker. De tegenstander is er nog niet eentje van superformaat, maar heeft wel alle ambitie om dat te worden. Nooit wonnen de Spaansen een hoofdprijs, maar ze spelen wel voor het derde jaar op rij in de Europese Challenge Cup. Na het afgebroken seizoen 2019-2020 was de vijfde stek in de Spaanse Eredivisie (Superliga) de eindklassering voor de Iberischen. Daarna werd echter fors geïnvesteerd in tien nieuwe speelsters, waaronder twee van de landskampioen. Met de voormalig bondscoach als trainer, krijgt Sliedrecht Sport dus nog een hele dobber aan de eilandbewoonsters.

25 november: De Basis
De opening van het Europese strijdtoneel vindt plaats in Las Palmas op het Spaanse eiland op 10, 11 of 12 november. De return staat op woensdag 25 november ingepland in De Basis. Het worden voor de Albasserwaardsen de 59e en 60e Europese wedstrijden uit hun bestaan, hopelijk gevolgd door nog meer Europese strijd in de 1/8e finales.

Het team van Sliedrecht Sport is het enige Nederlandse damesteam dat komend seizoen deelneemt aan een Europese competitie.
Bekijk andere publicaties