Solarus PowerCollector™ winnaar Stedin Erasmus Energy Business Award 2017

30-06-2017 - Rotterdam

Op het jaarlijkse Erasmus Energy Forum, dat de afgelopen twee dagen plaatsvond in Rotterdam, heeft de hybride PowerCollector™ van het Zweedse Solarus de Stedin Erasmus Energy Business Award gewonnen. De award is bedoeld voor de persoon, organisatie of het bedrijf met het meest innovatieve concept of businessmodel op het gebied van duurzame energie.

Solarus PowerCollector™ winnaar Stedin Erasmus Energy Business Award 2017

Drie finalisten

Solarus was een van de drie finalisten op de shortlist, die werd samengesteld door een jury van energie-experts. De andere finalisten waren het Rotterdamse Stored Energy en Pear.ai uit Silicon Valley. De drie finalisten presenteerden eerder op de dag hun ideeën aan het publiek, bestaande uit vooraanstaande nationale en internationale vertegenwoordigers uit de wetenschap, politiek en het bedrijfsleven. Dat mocht vervolgens zijn stem uitbrengen om de winnaar te bepalen.

De Solarus PowerCollector™ is een hybride, fotovoltaïsch-thermische zonnecollector die zowel energie als hitte produceert. Het systeem kan zowel alleenstaand als aan het energienet worden aangesloten. Dankzij de spiegels op de collector functioneert het systeem in allerlei omstandigheden, ook met bewolkt weer. Volgens de jury van de Erasmus Energy Award zit de innovatie bij Solarus hem in de efficiency van het concept, en faciliteert het zowel de reductie van lokale CO2-uitstoot als lokale werkgelegenheid.

 

Erasmus Energy Forum

Het Erasmus Energy Forum wordt jaarlijks georganiseerd door het Erasmus Centre for Future Energy Business, onderdeel van de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit (RSM). Het Forum heeft als doel om wetenschap, overheid en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen om zo de paden naar een 100% CO2-neutrale toekomst te versnellen.

Dit jaar kon het publiek luisteren naar bijdrages van onder anderen Felix Zhang (Envision Energy), hoogleraar energietransitie Jan Rotmans (EUR), voormalig minister Maria van der Hoeven (Clingendael International Energy Programme), demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Sharon Dijksma en Ab van der Touw (Siemens).

 

Lees meerBekijk andere publicaties